ΜΟΔΑ

Ο Givenchy γιορτάζει επτά δεκαετίες μόδας με ένα νέο βιβλίο

Ο Givenchy γιορτάζει επτά δεκαετίες μόδας με ένα νέο βιβλίο

Οι επιδείξεις μόδας του Givenchy, από το ντεμπούτο του Ιμπέρ ντε Ζιβανσί το 1952 έως τη συλλογή του φθινοπώρου του 2023 του νυν επικεφαλής σχεδιαστή Μάθιου Μ. Γουίλιαμς, καταγράφονται στον τόμο «Givenchy Catwalk, the Complete Collections».

Ο ιστορικός μόδας Αλεξάντρ Σαμσόν και ο κριτικός μόδας Άντερς Κρίστιαν Μάντσεν είναι οι συγγραφείς του βιβλίου.

Ο πρώτος καταγράφει συλλογές του Givenchy μέχρι την παράδοση των ηνίων οίκου στον Γκαλιάνο και ο δεύτερος αναλύει τα οράματα των σύγχρονων διευθυντών δημιουργικού του οίκου.

Το βιβλίο αποκαλύπτει πώς ο Γάλλος μόδιστρος ώθησε τη μόδα προς τα εμπρός στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Ήταν ο πρώτος που όρισε μια διασημότητα ως μούσα του, ντύνοντας με τις δημιουργίες του την ηθοποιό Όντρεϊ Χέπμπορν για δεκαετίες και ο πρώτος που αναγνώρισε την αξία ενός λογότυπου, δημιουργώντας το εμβληματικό διακριτικό «4G» με τον καλλιτέχνη Πιερ Ντινάν το 1970.

Ο Givenchy γιορτάζει επτά δεκαετίες μόδας με ένα νέο βιβλίο

Ο τόμος «Givenchy Catwalk, the Complete Collections» είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό βιβλίο. Είναι ένα ταξίδι μέσα από εικόνες στη λαμπρή ιστορία του οίκου Givenchy, που αναδεικνύει την ιδιοφυΐα των σχεδιαστών του.