ΜΟΔΑ

Πώς θα σχηματίσετε φακίδες στο πρόσωπο

Πώς θα σχηματίσετε φακίδες στο πρόσωπο

Οι ψεύτικες φακίδες έχουν κάνει μια σημαντική επανεμφάνιση τους τελευταίους μήνες και θα συνεχίσουν να παραμένουν στην επικαιρότητα, από ό,τι όλα δείχνουν.

Η Hailey Bieber, για παράδειγμα, τις έκανε τάση και τις αγαπάει τόσο, που τις υιοθετεί σχεδόν σε κάθε makeup look της με τη βοήθεια, φυσικά, του μακιγιάζ.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με ένα μολύβι φρυδιών ή ένα self tanner (που θα εφαρμόσετε με ένα τσιμπιδάκι) για να δημιουργήσετε τις τέλειες φακίδες, που μοιάζουν φυσικές, ή με κάποιο από τα στυλό που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτήν τη διαδικασία -και τα δύο θα σας δώσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πώς θα σχηματίσετε φακίδες

Εάν έχετε κάποιο προϊόν σε μορφή στυλό (είτε freckle pen είτε ένα αδιάβροχο eyeliner σε ανοιχτόχρωμη καφέ απόχρωση), φροντίστε να το ανακινήσετε πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε, με το απλικατέρ να κοιτάει προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη κατανομή της φόρμουλας στο άκρο του στυλό ώστε να χρειάζεται ελάχιστη πίεση για τον σχηματισμό των φακίδων.

Χρησιμοποιήστε το απλικατέρ για να κάνετε μερικές μικροσκοπικές κουκκίδες στο πρόσωπό σας σε σημεία όπου θα «έπεφτε» φυσικά ο ήλιος, όπως η γέφυρα της μύτης και τα ζυγωματικά. Φροντίστε να ασκείτε διαφορετική πίεση σε κάθε σημείο του προσώπου, για να πετύχετε διαφορετικά μεγέθη κι εντάσεις χρώματος, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις φυσικές φακίδες. Επίσης, αποφύγετε να τα κάνετε όλα πολύ όμορφα και περιποιημένα, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει ψεύτικο.

Ανάλογα με την επιθυμητή ένταση χρώματος, περιμένετε μεταξύ 15 και 45 δευτερολέπτων, ώστε το χρώμα να «καθίσει» στην επιδερμίδα πριν ξαναπεράσετε με το στυλό. Για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό εφέ, αυτοσχεδιάστε στον χρόνο αναμονής στα διαφορετικά σημεία που χρησιμοποιείτε το στυλό, σε κάποια σημεία οι φακίδες θα είναι έντονες και σε άλλα πιο διακριτικές.

Πηγή: vita.gr