ΜΟΔΑ

Η Jisoo Baik «έντυσε» την Björk στο αναμενόμενο άλμπουμ Fossora

Η Jisoo Baik «έντυσε» την Björk στο αναμενόμενο άλμπουμ Fossora

Ανέκαθεν η Björk βασιζόταν στη μόδα για να συντονίσει περισσότερο τον εσωτερικό της κόσμο με την πραγματικότητα και αυτή τη φορά ήταν η Jisoo Baik που προσέφερε όχημα για αυτά τα συναισθήματά της.

Για την κρεασιόν της για το άλμπουμ Fossora, το 10ο στούντιο άλμπουμ της Ισλανδής τραγουδίστριας-τραγουδοποιού -θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου από την One Little Independent Records- η με βάση το Παρίσι σχεδιάστρια μόδας μίλησε προσφάτως στο Dazed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο άλμπουμ το φθινόπωρο από την Björk

«Παρμένο από την τελευταία κολεξιόν μου, πηγή έμπνευσης για το ντιζάιν ήταν η ιδέα της ασφάλειας και η ιδέα της προστασίας» εξηγεί η Baik, μιλώντας για την πρώτη παραγγελία που δέχθηκε επισήμως. «Το ένδυμα έχει μια πολύ ξεχωριστή φόρμα. Μπορείτε καθαρά να δείτε ότι είναι μια γυναίκα μέσα του, αλλά το σώμα της δεν φαίνεται επειδή το ντιζάιν δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας μεταξύ αυτής και του κόσμου. Έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου, καμωμένο για μια μυστηριώδη γυναίκα που είναι και δυνατή και εύθραυστη, και της οποίας το κουράγιο τής επιτρέπει να δρα τολμηρά ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο».

Μιας και το Fossora έρχεται στα τέλη του μήνα, η Baik συνδέει την κρεασιόν της με το «Undo» από το άλμπουμ του 2001 Vespertine. «Πάντα αυτό το τραγούδι με άγγιζε και με παρηγορούσε, βοηθώντας με να δραπετεύσω από τις δικές μου ανασφάλειες. Με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής με το να αντιμετωπίζω δύσκολες αναμνήσεις και εμπειρίες. Κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι, με κατακλύζουν συναισθήματα γαλήνης, παρηγοριάς και χαράς» εξομολογείται η Jisoo Baik.