ΚΟΣΜΟΣ

Οι πέντε χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες

Οι πέντε χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα «Νιώσατε θυμό χθες;»

Η ετήσια έκθεση της Gallup, “Global Emotions” κατατάσσει τα κράτη με βάση τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα που δηλώνουν ότι νιώθουν οι πολίτες τους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, οι πέντε χώρες με τους πιο θυμωμένους κατοίκους είναι, κατά σειρά, ο Λίβανος, η Τουρκία, η Αρμενία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η Τουρκία είναι δεύτερη, πίσω μόνο από τον Λίβανο, ο οποίος μαστίζεται από μία αλληλουχία κρίσεων – κατακόρυφη πτώση της αξίας του νομίσματος, προσφυγικό, τρομοκρατική δραστηριότητα, συγκρούσεις και κενό εξουσίας, παράλληλα με σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και φάρμακα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα «Νιώσατε θυμό χθες;».

Στην Τουρκία, η οικονομική κρίση και ο πληθωρισμός δοκιμάζουν τους πολίτες. Η αγορά φαίνεται πως εμπιστεύεται την τουρκική λίρα, λιγότερο ακόμη και από το ρούβλι και, βέβαια, λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα αναδυόμενης αγοράς. Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθεί να αποτρέψει περαιτέρω διολίσθηση της λίρας.

Στον αντίποδα των κρατών με τους πιο θυμωμένους πολίτες, βρίσκονται οι χώρες όπου ένα μονοψήφιο ποσοστό δηλώνει ότι ένιωσε θυμό την προηγούμενη ημέρα. Σε αυτές ανήκουν η Φινλανδία, ο Μαυρίκιος, η Εσθονία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία.

Οι πέντε χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες

Οι χώρες με το περισσότερο στρες

Η Τουρκία βρίσκεται και στην πεντάδα με τους πιο στρεσαρισμένους πολίτες, τρίτη, πίσω από Αφγανιστάν και τον Λίβανο, ενώ ακολουθούν το Εκουαδόρ και η Ιορδανία. Αντίθετα, οι πολίτες του Ουζμπεκιστάν, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, της Ινδονησίας και της Μογγολίας δηλώνουν σε ποσοστά 12% έως 14%, διαμορφώνοντας την πεντάδα των χωρών με το λιγότερο δηλωμένο στρες.

Οι πέντε χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες

Πηγή: Gallup