ΚΟΣΜΟΣ

Citroën 2 CV: Επανέρχεται σε …Playmobil

Citroën 2 CV: Επανέρχεται σε …Playmobil

Το εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και παγκοσμίως γνωστό 2 CV επιστρέφει στο προσκήνιο 75 χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμά του από τη Citroën. Για μικρά και μεγάλα παιδιά, καθώς και για συλλέκτες το θέμα έχει από κάθε άποψη ενδιαφέρον.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση Retromobile στο Παρίσι, είναι μια νέα έκδοση του θρυλικού 2 CV που είναι διαθέσιμη από την Playmobil με ένα επαναστατικό σύνολο τεχνικών προδιαγραφών. Με μηδενικές εκπομπές CO2 χάρη στη… χειρωνακτική ώθηση και περιορισμένη μάζα 302g, σε ένα μοντέλο με μήκος 284 mm, το Citroën 2 CV Playmobil θα “μεταφέρει” ευχάριστα μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 99 ετών, στον υπέροχο κόσμο των Playmobil, διεγείροντας τη φαντασία ή τις παιδικές τους αναμνήσεις.

Σχεδιασμένο για να μπορεί να το αποκτήσει κανείς πολύ εύκολα και στιβαρό για να αντέξει σε κάθε κακουχία, το 2 CV συμβολίζει μια πολύχρωμη και ζωντανή εποχή. Κατά καιρούς υπήρξε και σταρ του κινηματογράφου. Αυτή η καλή διάθεση αναδεικνύεται από το γαλάζιο του χρώμα και τα αξεσουάρ που το συμπληρώνουν: ένας αγρότης με τις χήνες, το χοίρο του, καθώς και τα δοχεία για το γάλα που παραπέμπουν στην ύπαιθρο.

Από την άλλη, ένας οδηγός με στολή ναυτικού με χαλαρή εμφάνιση και ένας αστυνομικός – εικόνα που παραπέμπει σε άλλη, ιδιαίτερα αγαπημένη, γαλλική ταινία. Στο κιτ, περιλαμβάνεται και μια σειρά από αυτοκόλλητα πολλαπλών χρήσεων, με τα οποία ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το 2 CV Playmobil του όπως επιθυμεί.

Αν και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα από τον κόσμο που το αντίκρισε για πρώτη φορά το 1948, με το μοντέλο αυτό η Citroën ξεκίνησε μια υπέροχη περιπέτεια, που εμπορικά κράτησε έως το 1990. Κατά τη διάρκεια των 42 ετών της παραγωγής του, το 2 CV εξελισσόταν συνεχώς, αλλά χωρίς να παραβλέπεται η αρχική “συνταγή” που το ήθελε να είναι ένα αυτοκίνητο απλό στην κατασκευή, οικονομικά προσιτό και εύκολο στη συντήρηση.

Το 2 CV, το οποίο κατασκευάστηκε συνολικά σε 5.114.969 μονάδες, κατάφερε να έχει μόνο συμπάθειες. Με τη 42χρονη ιστορία του, το 2 CV έχει γίνει θρύλος. Ένα θρυλικό όχημα που απλώς αποπνέει συμπάθεια, ενσαρκώνοντας μια συγκεκριμένη έννοια ευτυχίας… μιας ανέμελης και ευτυχισμένης ζωής. Αυτή που θέλει να μας θυμίσει η Citroën και η Playmobil, με τη νέα έκδοση του μοντέλου στη γκάμα των παιχνιδιών της.

Γιάννης Κανουπάκης-naftemporiki.gr