ΣΠΟΡ

Όταν το ταβάνι χαμηλώνει…

Όταν το ταβάνι χαμηλώνει…

Η παρατεταμένη αγωνιστική πτώση του Ολυµπιακού έχει ανοίξει συζήτηση για το κατά πόσον πρωτίστως ο ΠΑΟΚ και µετά η ΑΕΚ µμπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ακόµα και οι φίλοι των «ερυθρολεύκων», σε παρεµβάσεις τους σε ραδιοφωνικές εκποµπές, δείχνουν πως έχουν χάσει την εµπιστοσύνη στην οµάδα τους.

Αλλά και από την πλευρά του ο προπονητής των πρωταθλητών παραδέχεται πως η ομάδα του διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Πειραιά. Ισως και γι’ αυτό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σκέφθηκε πρώτα να σώσει την παρτίδα, κι αν του καθόταν να την κέρδιζε. Για πρώτη φορά σε εσωτερική διοργάνωση δεν έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, δίνοντας την μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα στον αντίπαλο.

Όμως οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος δείχνουν να πιστεύουν πως δεν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Όταν στο ένα τρίτο της διαδρομής και εν αναμονή των πλέι οφ αφήνουν να εννοηθεί πως ο στόχος τους είναι το Κύπελλο, γίνεται αντιληπτό πως δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

Αντιθέτως, στον Ολυμπιακό η επιλογή να αγωνιστεί στο Αγρίνιο η… δεύτερη ομάδα φανερώνει τις προθέσεις του τεχνικού επιτελείου πως η σκέψη του βρίσκεται ήδη στη νέα σεζόν και στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα μέσα του καλοκαιριού. Είναι προφανές πως αν είναι να έρθει το Κύπελλο… καλώς να έρθει, με αυτούς τους παίκτες. Οι βασικοί δεν έχουν πλέον τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουν και στις τρεις διοργανώσεις.

Φυσικά όλο αυτό το… σκηνικό αποδεικνύει το κατά πόσον έχει χαμηλώσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας και ο όποιος ανταγωνισμός οφείλεται όχι στην ενδυνάμωση των «μικρών», αλλά στην αποδυνάμωση των «μεγάλων». Κάτι που γίνεται εμφανές στην ευρωπαϊκή παρουσία των εκπροσώπων μας.

Γιάννης Κουκουλάς-kathimerini.gr