ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο στο χωριό Κερί

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ παρέλαβαν τους τουρίστες και τους μετέφεραν σε άλλη περιοχή του νησιού – Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεσή της

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, όπου εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι έφτασαν και ενισχύσεις με οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα που έφτασαν στο νησί από την Κυλλήνη.

Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και τέσσερα πετζετέλ ενώ αναμένονται και επιπλέον εναέρια μέση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

lithakia_fwtia_9
fotia_plagia1
lithakia_fwtia_3
lithakia_fwtia_6