ΣΠΟΡ

Το slouchy trend είναι η νέα εμμονή του κόσμου της μόδας

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να το υιοθετήσετε και ποια είναι τα κομμάτια κλειδιά

Από τις πρώτες μέρες του νέου έτους παρατηρήθηκε μία έντονη προσπάθεια από μεριάς των fashion girls να προσπαθούν να πετύχουν εμφανίσεις ‟I-just-woke-up-like-this” σύνολα δηλαδή που μοιάζουν ανεπιτήδευτα, χαλαρά και άνετα. Μόλις τώρα όμως συνειδητοποιήσαμε πως όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο και πως δεν είχε καμία σχέση να κάνει με την ψυχολογία και την επιστροφή στη δουλειά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά με τον νέο slouchy trend που θα πρωταγωνιστήσει το 2020. Από oversized jackets που μοιάζουν σαν να τα έχουμε δανειστεί από τη ντουλάπα των μπαμπάδων μας μέχρι τα παντελόνια που δημιουργούν ζάρες και στρώσεις γύρω από τα παπούτσια σας, έχουμε χάσει κυριολεκτικά το μέτρημα των κομματιών που έχουν αγκαλιάσει αυτή τη ληθαργική σιλουέτα.

Ενώ οι γιαγιάδες μας σίγουρα δε θα εγκρίνουν αυτή την τάση και θα είναι πάντα υπέρμαχες των πιο θηλυκών γραμμών που τονίζουν τις καμπύλες μας, υπάρχει κάτι απίθανο κομψό επάνω στα ρούχα που ανεβαίνουν ένα νούμερο κι έχουν λίγο περισσότερο ύφασμα. Μπορεί το άκουσμα των παραπάνω χαρακτηρισμών να μην είναι ιδιαίτερα δελεαστικό όμως είμαστε σίγουρες πως τα μινιμαλιστικά looks των διάσημων κοριτσιών της μόδας θα σας πείσουν πως των slouchy trend και τα αντίστοιχα κομμάτια αξίζουν μία θέση στη γκαρνταρόμπα σας.

Άλλωστε οι εκφάνσεις της τάσης είναι πάρα πολλές και μπορείτε όλες να την πλησιάσετε στο μέτρο που θέλετε και που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα οι πιο αρχάριες μπορείτε να ξεκινήσετε με τα tailored κομμάτια όπως για παράδειγμα ένα oversized σακάκι ή με κάποιο αξεσουάρ –ναι ναι το trend αγγίζει και τον κόσμο των παπουτσιών και των τσαντών. Ενώ όσες είστε εξοικειωμένες με τις loose γραμμές μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και total slouchy looks.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα κορυφαία slouchy items!

Slouchy Πανωφόρια

Τα shackets δηλαδή τα jackets που ακολουθούν τη γραμμή και το σχέδιο του πουκαμίσου έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο της μόδας με όλο και περισσότερα it girls να τα λανσάρουν. Το κομμάτι αυτό είναι τη τέλεια δομή για να γίνει μέρος της νέας φαρδιάς εμμονής. Έτσι αποκτούν μακρύτερο μήκος και πιο άνετη-φαρδιά εφαρμογή κάνοντας και πιο εύκολο το layering από κάτω. Σημειώστε πως είναι καλύτερο να το συνδυάζεται με πιο slim fit παντελόνια.

slouchy-trend-3.jpg

Slouchy Πλεκτά

Ένα oversized πλεκτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε την τάση, ειδικά τώρα τον χειμώνα που τα χουχουλιάρικα πουλόβερ που αγκαλιάζουν το σώμα σας και το κρατάνε ζεστό είναι απαραίτητα. Βασικό στοιχείο είναι η φαρδιά γραμμή δηλαδή τα πουλόβερ που δεν κολλάνε επάνω σας αλλά που χωράνε σίγουρα άλλη μία γυναίκα μέσα τους.

befunky-collage-dw3HL.jpg

Slouchy Παντελόνια

Τα παντελόνια με τα φαρδιά μπατζάκια γνωστά και ως wide-leg pants έγιναν πολύ γρήγορα η αγαπημένη fit επιλογή των απανταχού fashion girls και αυτό σίγουρα οφείλεται στην άνεση και στην αβίαστη κομψότητα που χαρίζουν. Δοκιμάστε να πάτε την κλασική παντελόνα σας ένα βήμα πιο πέρα ανεβαίνοντας ένα νούμερο και αφήνοντας τα πόδια σας να χαθούν μέσα στο ατελείωτο ύφασμα.

slouchy-trend-2.jpg

Slouchy Αξεσουάρ

Εάν ανησυχείτε ότι η εμφάνισή σας θα δείχνει πολύ υποβαθμισμένη και χωρίς σχήμα μέσα στις baggy σιλουέτες, τότε ένα αξεσουάρ που θα ακολουθεί τη slouchy φιλοσοφία είναι μία άψογη εναλλακτική. Είτε πρόκειται για μία μπότα που θα κάνει σούρες και ζάρες είτε μία μαλακή ζαρωμένη τσάντα τα αξεσουάρ είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τα looks σας να φαίνονται πιο high-end.

slouchy-trend-6.jpg

Slouchy Blazer

Τα boxy σακάκια εκείνα με τους τετράγωνους ώμους και την πιο άνετη γραμμή δέχονται ένα update και ανεβαίνουν λίγο ακόμα στο μέγεθός τους. Πλέον δε χρειάζεται να ανησυχείτε εάν τα μανίκια του σακακιού σας είναι μεγάλα και μακριά ή εάν το μήκος τους καλύπτει τους γοφούς σας, διότι αυτό είναι το ζητούμενο.

slouchy-trend-7.jpg

Slouchy Jeans

Τελευταία και καλύτερα αφήσαμε τα αγαπημένα μας σε όλους τζιν παντελόνια που και αυτά φυσικά έχουν ακολουθήσει και αγκαλιάσει τη slouchy τάση. Δε μιλάμε πλέον για baggy ή boyfriend γραμμές αλλά για κάτι πολύ περισσότερο, δηλαδή για παντελόνια με μακριά και φαρδιά μπατζάκια που τα κορίτσια της μόδας δε διστάζουν να χωρέσουν ακόμα και μέσα από combat μποτάκια.

slouchy-trend-5.jpg

Πηγή: glow.gr