ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το τρίτο κόμμα που δεν μετράνε οι δημοσκοπήσεις…

Αν η επιδημία συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για τα επόμενα ένα-δυο χρόνια, κάτι που φαίνεται σαν αρκετά πιθανό σενάριο με την τροπή των μεταλλάξεων και τον χρόνο ανοσίας που επιτυγχάνουν τα εμβόλια, δεν αποκλείεται η πανδημία να καταστεί αιτία σημαντικών ανακατατάξεων του πολιτικού σκηνικού.

Οι εξελίξεις στην Αυστρία η οποία είναι από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν σε νέο “λοκντάουν” φέτος ενισχύουν αυτό το σενάριο. Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που το κίνημα των αντιεμβολιαστών τείνει να λάβει πολιτική υπόσταση ζητώντας την ψήφο των πολιτών.

Για την ακρίβεια το κόμμα “MFG” που αγωνίζεται κατά των μέτρων καραντίνας και των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται σε ποσοστό μεταξύ 4 και 6%. Τα ποσοστά αυτά του επιτρέπουν να εισέλθει στο αυστριακό κοινοβούλιο.

Το αυστριακό κίνημα των αντιεμβολιαστών κατάφερε ήδη να πετύχει ένα ευδιάκριτο αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές στην Άνω Αυστρία τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας το 6%.

“Ήρθαμε για να μείνουμε”, δήλωσε τότε ο αρχηγός του κόμματος Μάικλ Μπρούνερ, προσθέτοντας ότι θα δώσει τέλος στις πολιτικές κορονοϊού “απαρτχάιντ”, όπως τις χαρακτήρισε…

Αν παρατηρήσει κάποιος τα πρόσωπα που πρωτοστατούν ή φλερτάρουν με τις κινήσεις των αντιεμβολιαστών στη χώρα μας θα διαπιστώσει πως πάνω-κάτω πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα και τους ίδιους κοινωνικοπολιτικούς “χώρους” που πρωτοστατούσαν πριν μια δεκαετία περίπου στην “Πάνω” και “Κάτω” Πλατεία Συντάγματος εναντίον των μνημονίων.

Τούτο ακριβώς αποτελεί και ηχηρό σήμα κινδύνου…

Οι περιθωριακές ομάδες οι οποίες προέρχονταν από δύο άκρα, την περασμένη δεκαετία, πατώντας το εφαλτήριο της αναστάτωσης που προκάλεσε η χρεοκοπία και τα μνημόνια, εκτόξευσαν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή στη Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέσω της σύμπραξης των ακροδεξιών ΑΝΕΛ.

Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί που πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα όπως ο Πολάκης, ο Κασιδιάρης, ο Λεβέντης, ο Τράγκας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποτελούν κοινούς παρονομαστές του αντιεμβολιαστικού κινήματος όπως ακριβώς συνέβη και με το αντομνημονιακό.

Την περασμένη δεκαετία οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν καριέρα διαφημίζοντας τα 600 δισ. της “Τράπεζας της Ανατολής” και τ’ άλλα 600 που εισέπραξε ο Σώρρας πουλώντας αρχαία ελληνική διαστημική τεχνολογία στον Ομπάμα…

Ο κύριος Καμμένος μάλιστα είχε προτείνει σαν λύση αποφυγής της χρεοκοπίας την έκδοση ομολόγων έναντι των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που θα εξορύσσονταν οσονούπω τότε, και τα οποία παρεμπιπτόντως δεν έχουν βρεθεί ακόμη…

Είναι προφανές τι συμβαίνει…

Υπάρχει πάντα στην κοινωνία μια κρίσιμη μάζα “ψεκασμένων” και αντισυστημικών.

Σε περιόδους κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών η μάζα αυτή πολλαπλασιάζεται εκθετικά και δημιουργεί ρεύματα που ασπάζονται και ακολουθούν διάφορες παράδοξες θεωρίες. Οι παράδοξες αυτές θεωρίες έχουν σαν κοινό μοτίβο μια φθηνή εκδοχή της θεωρίας της Δημιουργίας όπου κάποιοι οι οποίοι ελέγχουν τις εξελίξεις προκαλούν τις χρεοκοπίες και τις επιδημίες προκειμένου να αυξήσουν τον πλούτο τους ή την εξουσία επί των λαών.

Πρόκειται για την πλήρη εκδοχή των “κατεστραμμένων” πως για την “καταστροφή” ευθύνονται οι συνωμοσίες των άλλων και όχι γιατί δεν φρόντισαν και δεν προσπάθησαν για το αντίθετο.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην εποχή της πανδημίας αποτελεί απλά άλλη μια ευκαιριακή εκδοχή έκφρασης και μαζικοποίησης αυτής της θολής αντισυστημικότητας. Πρόκειται για κάποιου είδους αντισυστημικό ψευδομορφισμό.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι επίσης που όπως και την περίοδο της αντιμνημονιακής έξαρσης έτσι και τώρα με την αντιεμβολιαστική το άρθρο 120 του συντάγματος γίνεται σημείο αναφοράς.

Φερέλπιδες “βιαστές” της Δημοκρατίας που ομνύουν σε μαύρους και κόκκινους ολοκληρωτισμούς εμφανίζονται σαν τιμητές και υπερασπιστές του συντάγματος.

Το άρθρο 120 ζητάει από τους πολίτες να υπερασπιστούν το Σύνταγμα ως τελευταία λύση στην περίπτωση που κάποιος καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Όταν τις αποφάσεις για τα μνημόνια και τα εμβόλια τις ελάμβαναν και τις λαμβάνουν κυβερνήσεις που έχουν τη δεδηλωμένη ή τα ίδια τα κοινοβούλια, το σύνταγμα δεν έχει καταλυθεί… Τουναντίον εφαρμόζεται και τηρείται ευλαβικά.

Η πανδημία και τα εμβόλια αποτελούν απλά μια αφορμή εκδήλωσης μιας θολής αντισυστημικότητας που υφέρπει, επωάζεται και μεταλλάσσεται διαρκώς με νέα “μιμίδια” άλλα με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και άλλα με μεγαλύτερη τοξικότητα…

Καθώς διανύουμε εποχές κοινωνικών, πολιτικών και γεωπολιτικών ανακατατάξεων θα βρούμε ξανά μπροστά το μέτωπο του παραλόγου που αν κυριαρχήσει είναι ικανό να οδηγήσει τις κοινωνίες δεκαετίες πίσω…

*Άρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

  2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”…

Του Κώστα Στούπα – capital.gr