ΣΠΟΡ

Τα ελληνοτουρκικά προβληματίζουν την UEFA

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σκέφτεται να επιβάλλει μπλόκο στις κληρώσεις ομάδων από Ελλάδα και Τουρκία – Ο ΠΑΟΚ επηρεάζεται πρώτος

Κάποτε η UEFA φρόντιζε να μην τεθούν αντιμέτωπες στις διοργανώσεις της ομάδες από την Ελλάδα και την Τουρκία. Το γιατί, το καταλαβαίνουμε όλοι.

Σταδιακά, αυτή η πρακτική απαλείφθηκε και αρκετά ζευγάρια κληρώθηκαν από τις δύο χώρες, σε νοκ-άουτ ή ομίλους. Ωστόσο, η ένταση των ημερών στο Αιγαίο και η μετατροπή της Αγιάς-Σοφιάς προκαλούν προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία…

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η UEFA εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο να επαναφέρει το άτυπο μπλόκο στις ελληνοτουρκικές μονομαχίες.

Προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Από την άλλη, λόγω του κορωνοϊού τα παιχνίδια διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, οπότε ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά.

Οι σκέψεις των αξιωματούχων της UEFA αφορούν κυρίως τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ως δεύτερος της βαθμολογίας θα παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Εκεί στο «μονοπάτι των μη πρωταθλητών» ίσως να αντιμετωπίσει τη Μπεσίκτας, η οποία εκπροσωπεί την Τουρκία. Εάν η UEFA επέμβει για να μην κληρωθούν οι δύο ομάδες, τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι η Βικτόρια Πλζεν και η Ραπίντ Βιέννης.