ΣΠΟΡ

Πρώτη νίκη ο Παναθηναϊκός με… υπογραφή του Καρλίτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρειάστηκε να περιμένει έξι αγωνιστικές (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) για να πανηγυρίσει την πρώτη εφετινή του νίκη ο Παναθηναϊκός.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρλίτος οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας επί του «κακού τους δαίμονα», Λαμίας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο ματς παίρνοντας το προβάδισμα στην πρώτη οργανωμένη επιθετική τους προσπάθεια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη ο Καρλίτος με ωραία γυριστή κεφαλιά σημάδεψε τη γωνία του Θεοδωρόπουλου, ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους» μόλις στο 8’.

Προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και στο 19’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κουρμπέλη, από εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς, το οποίο υποδείχθηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο μετά από χρήση του VAR.

Ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως ο Διούδης «διάβασε» σωστά το χτύπημα του εξτρέμ της Λαμίας κι έπεσε στη σωστή γωνία, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει λίγο περισσότερο τους γηπεδούχους, ιδίως μετά το 30’, όμως στο 38’ το τελείωμα του Πούγγουρα κόπηκε -πριν περάσει τη γραμμή- από τον Σκόνδρα και στο 41’ το πλασέ του Σαβιέρ από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να ψάξει με υπομονή το δεύτερο γκολ και το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό, στο 60ο λεπτό, ξανά με τον Καρλίτος, ο οποίος είδε το κενό στην άμυνα της Λαμίας, μετά τη σέντρα-σουτ του Χατζηγιοβάνη και την ασθενή απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, κάνοντας από κοντά το 2-0 για τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μπόλονι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Το 3-0 δεν ήρθε μετά τις πλαγιοκοπήσεις του Χατζηγιοβάνη κι εκτελέσεις του Καρλίτος (στο 71’ μπλόκαρε το πλασέ του ο Θεοδωρόπουλος, στο 75’ έπιασε κεφαλιά άουτ).