ΣΠΟΡ

Πλήρωσε τις αδυναμίες του ο Άρης

Το έργο του Άρη ήταν εξαρχής δύσκολο στην αήττητη έδρα του Ολυμπιακού. Οι «κίτρινοι» ήταν πληγωμένοι από τις απουσίες των Γκάμα, Σάσα και Κουέστα και παρά το γεγονός πως στο πρώτο μέρος κοίταξαν στα μάτια τους «ερυθρόλευκους», δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα με 4-2, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την αφέλειά τους και τα αμυντικά τους λάθη.

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και εκεί που ο Αρης άρχισε να ανεβαίνει δέχθηκε δύο γκολ σε τρία λεπτά και του κόπηκαν τα πόδια. Αντέδρασε πριν το ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το 2-1. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ρόλο και η διαιτησία των Τζοβάρα-Κομίνη που έδωσε λανθασμένα πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 3-1 ενώ ακυρώθηκε λανθασμένα το δεύτερο γκολ του Ροζ στο 72ο λεπτό.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 βαθμούς, ενώ ο Αρης παρέμεινε στην 6η θέση με 26 βαθμούς και ισοβαθμεί με ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ξάνθη.

Πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες ο Άρης, απειλούσε κυρίως με στημένα

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 22ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά με τον Εμαν να διώχνει την μπάλα και τον Γκιγέρμε να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ με κοντινό σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αρης πλήρωσε τις αδυναμίες του στην άμυνα. Ο Δεληζήσης έκανε το λάθος, ο Καμαρά έκλεψε και έδωσε στον Μασούρα, εκείνος έκανε την σέντρα στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να μην μπορεί να κερδίσει με κεφαλιά τον Εμαν αλλά με πλασέ με δεύτερη προσπάθεια να «γράφει» το 2-0. Η ομάδα του Ενινγκ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο σκορ στο 37ο λεπτό, από στημένη φάση. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε ελαφρά στο κεφάλι του Βέλεθ και ο Ροζ με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε για τον Αρη σε 2-1. Ο Αρης όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το ματς στο 2-1 και με τον Ιντέγε να τραυματίζεται λίγο πριν το ημίχρονο, δέχθηκε και τρίτο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, στο 44΄ο Βαλμπουενά έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Ομάρ, εκείνος πέρασε τον Κόρχουτ και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμαν, με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς και στον Δεληζήση.

Τα λάθη του Τζοβάρα του στέρησαν την προσπάθεια

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο χορτάρι. Μόλις στο 53ο λεπτό είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Μασούρας με αριστερό δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εμαν που έδιωξε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί μετά από σέντρα δεν μπόρεσε με το αριστερό να νικήσει τον Εμαν. Στο 64ο λεπτό ο Τζοβάρας έδωσε πέναλτι πάνω στον Βέλεθ για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά. Στο ριπλέι φαίνεται πως ο Γάλλος έχει αρχίσει να πέφτει μόνος του. Ο Βαλμπουενά ευστόχησε στην εκτέλεση και έγραψε το 4-1.

Στο 72ο λεπτό ο Αρης μείωσε με τον Ροζ, όμως ο Τζοβάρας με υπόδειξη από το VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Ο Ματίγια έκανε το κόρνερ, ο Δεληζήσης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την λανθασμένη έξοδο του Σα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Λάρσον, εκείνος έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και ο Ροζ πήρε το ριμπάουντ με σουτ κάνει το 4-2. Το ριπλέι έδειξε πως δεν υπήρξε οφσάιντ στον Σουηδό και Τζοβάρας-Κομίνης έκαναν λάθος. Ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει και στο 79΄το σουτ του Ροζ έδιωξε σε κόρνερ ο Σα. Τελικά το 4-2 ήρθε στο 83ο λεπτό όταν ο Λάρσον έκανε κάθετη στον Ντιγκινί, ο Γάλλος με ωραίο αριστερό πλασέ μείωσε σε 4-2. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον Ο

MVP: Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Γάλλος ήταν αυτός που είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ενώ ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση στο 64ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Διαιτησία: Τζοβάρας και Κομίνης τα έκαναν θάλασσα κυρίως στο δεύτερο μέρος. Σε ένα δύσκολο σημείο του αγώνα (64΄) ο Τζοβάρας έδωσε πέναλτι του Βέλεθ στον Βαλμπουενά, ενώ στα ριπλέι φάνηκε πως ο Γάλλος έπεσε μόνος του. Ούτε ο Κομίνης άλλαξε την απόφαση του Τζοβάρα. Στο 72ο λεπτό ο Αρης μείωσε 4-2 με γκολ του Ροζ, όμως ο Τζοβάρας μετά από υπόδειξη του VAR Κομίνη, ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης πάνω στον Λάρσον. Και πάλι τα ριπλέι δεν δικαιώνουν τους δύο Ελληνες διαιτητές, αφού η φάση είναι τουλάχιστον οριακή.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Γκιγιέρμε (84΄Γκιγέρμε), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (70΄Λοβέρα), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80΄Σουντανί)

Άρης (Ένινγκ): Εμαν, Ροζ, Βέλεθ (65΄Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Λάρσον, Φετφατζίδης (65′ Μαρτίνες), Μαντσίνι, Ιντέγε (45΄Ντιγκινί)