ΣΠΟΡ

Νέα «γκέλα» για την Μπαρτσελόνα

Τη δεύτερη βαθμολογική απώλειά της στους τρεις αγώνες που έχει δώσει για το ισπανικό πρωτάθλημα γνώρισε το Σάββατο η Μπαρτσελόνα, η οποία, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Οσασούνα στην Παμπλόνα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, ωστόσο οι Καταλανοί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση χάρη σε δύο γκολ που πέτυχαν δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο: ο Ανσουμανέ Φατί αντικατέστησε στο 45΄ τον Νέλσον Σεμέδο και ισοφάρισε στο 51΄, ενώ ο Αρτούρ πήρε τη θέση του Ραφίνια στο 53΄ και «έγραψε» το 1-2 στο 64΄.

Τελικά η Οσασούνα ισοφάρισε με το πέναλτι του Τόρες στο 81ο λεπτό, το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι σε χέρι του Πικέ μέσα στην περιοχή.

Την πρώτη εφετινή νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η Μπέτις, που εκμεταλλεύτηκε την ισχύ του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» για να κάμψει την αντίσταση της Λεγκανές με 2-1 και να αποσπαστεί από την τελευταία θέση.

Μια νίκη που ήρθε μάλιστα με ανατροπή, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα (ήταν βασικός) προηγήθηκε με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στο 50΄, αλλά οι Λορέν Μορόν και Ναμπίλ Φεκίρ είχαν τις απαντήσεις…

Τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα Ισπανίας πανηγύρισε σήμερα (31/8) η Λεβάντε. Η ομάδα από τη Βαλένθια επιβλήθηκε εντός έδρας της Βαγιαδολίδ με 2-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και βρίσκεται προσωρινά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Προκειμένου να φτάσει στην επικράτηση, το σύνολο του Πάκο Λόπεθ χρειάστηκε να πετύχει δύο γκολ μετά το 80ό λεπτό.

Αναλυτικά:

  • Σεβίλη-Θέλτα  1-1 (81΄ Βάσκεθ – 84΄ Σουάρεθ)
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ   2-0 (11΄ Ουίλιαμς, 28΄ Ραούλ Γκαρσία)
  • Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 2-2 (7΄, 81΄ πεν. Ρομπέρτο Τόρες – 51΄ Φατί, 64΄ Αρτούρ)
  • Χετάφε-Αλαβές 1-1 (24΄ Χόρχε Μολίνα – 31΄ Χοσέλου)
  • Λεβάντε-Βαγιαδολίδ  2-0 (83΄ Σέρχιο Λεόν, 90+3΄ Χοσέ Λουίς Μοράλες)
  • Μπέτις-Λεγκανές  2-1 (54΄ Μορόν, 62΄ Φεκίρ – 50΄ Μπρέιθγουεϊτ)