ΣΠΟΡ

«Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός έπαθε «μπλακ άουτ» στην τελευταία περίοδο κι έχασε ένα δικό του ματς! Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν… με το αριστερό στην Euroleague, καθώς ηττήθηκαν στο άδειο ΣΕΦ με 67-68 από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγε με +12 (58-47) στο 30ο λεπτό, αλλά στο τέταρτο 10λεπτο δέχτηκε επιμέρους σκορ 9-21 με αποτέλεσμα να γνωρίσει μία εντελώς απρόσμενη, με βάση την εικόνα του αγώνα, ήττα από τους Λιθουανούς.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στο φινάλε. Μετά από άστοχο σουτ του Σλούκα στα 30΄΄ ο Γιοκουμπάιτις πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ από τον Σπανούλη και ευστόχησε στις 2 βολές που εκτέλεσε ενώ απέμεναν 3,5΄΄ για τη λήξη.

Ο χρόνος ήταν πια… ελάχιστος για τον Ολυμπιακό και ο Μπαρτζώκας ζήτησε στο τάιμ άουτ να πάρει ο Σλούκας το τελευταίο σουτ. Η μπάλα, όμως, έμεινε στα χέρια του διεθνούς πλέι μέικερ μετά την ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του.

Ο Χασάν Μάρτιν με 12 πόντους έδειξε εξαιρετικές ικανότητες στη ρακέτα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Όμως, οι Πρίντεζης, Παπανικολάου δεν ήταν έτοιμοι και αυτό έλλειψε από την ομάδα του Πειραιά.

Στον αντίποδα, ο νεαρός Ρόκας Γιοκουμπάιτις (12πλ.) έκανε «ζημιά» στον Ολυμπιακό, όπως και οι Γκριγκόνις (15π.), Λοβέρν (13π.).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμπεριέλαβε στη δωδεκάδα τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αφήνοντας εκτός Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Αντώνη Κόνιαρη.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν το τζάμπολ του αγώνα στη μνήμη του γιατρού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αμπζελίλοφ και του παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, Μάικλ Ότζο.