ΣΠΟΡ

Ανατροπή… καριέρας για τον Τσιτσιπά στο Παρίσι

Όταν τα πράγματα «ζόρισαν» πάρα πολύ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την ποιότητά του.

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηε μία ανάσα από τον πρόωρο αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του Roland Garros, ωστόσο, με πείσμα και αποφασιστικότητα μετέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 επί του Ισπανού Μουνάρ και πήρε το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο αγώνας διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες και βρήκε μεγάλο νικητή τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος είναι αλήθεια πως στα δύο πρώτα σετ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Καταλανό αντίπαλό του να προηγηθεί με 2-0 (6-4, 6-2) και να δείχνει έτοιμος για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Ο Τσιτσιπάς, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Πήρε με συνοπτικές διαδικασίες το τρίτο σετ (6-1), έκανε το break στο κατάλληλο σημείο του τέταρτου σετ και με 6-4 ισοφάρισε κι έστειλε το ματς στο 5ο. Εκεί έκανε και πάλι break, προηγήθηκε 5-3 και παρότι ο Μουνάρ μείωσε σε 5-4 τελικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 6-4.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην καριέρα του από το 0-2 σε βάρος του σε τουρνουά Major.

Στην επόμενη φάση θ΄ αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Κουέβας έχοντας στο μυαλό του την πρόσφατη επικράτηση επί του Ουρουγουανού στο European Open του Αμβούργο.