ΖΩΗ

Τί είναι το Σύνδρομο «Ραγισμένης» Καρδιάς

Τί είναι το Σύνδρομο «Ραγισμένης» Καρδιάς

Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) ομολογούν πως οι καρδιές τους έχουν ραγίσει λόγω χωρισμού, ενώ το 48% έχει αποκαρδιωθεί από το τέλος μιας φιλίας

Μια νέα μελέτη από το Compare the Market αποκαλύπτει πόσες φορές κατά μέσο όρο οι άνθρωποι ραγίζουν τις καρδιές τους, τις αιτίες και πόσο καιρό χρειάστηκε η καρδιά τους για να επουλωθεί.

Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) ομολογούν πως οι καρδιές τους έχουν ραγίσει λόγω χωρισμού, ενώ το 48% έχει αποκαρδιωθεί από το τέλος μιας φιλίας.

Οι επιπτώσεις της θλίψης μπορεί να επηρεάσουν τους ανθρώπους τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, και για να το καταλάβουμε περαιτέρω, το Compare the Market μίλησε με τη Dr. Marisa T Cohen, Επικεφαλής Σχέσεων στην εφαρμογή Paired , η οποία εξήγησε: «Μια πληγωμένη καρδιά συχνά συνδέεται με τη θλίψη. Και οι επιπτώσεις της θλίψης μπορεί να είναι τόσο φυσιολογικές όσο και ψυχολογικές.

«Η καρδιομυοπάθεια Takotsubo, επίσης γνωστή ως Σύνδρομο «Ραγισμένης» Καρδιάς / Heartbreak Syndrome, εμφανίζεται συχνά μετά από ένα συναισθηματικά στρεσογόνο γεγονός λόγω μιας ξαφνικής αύξησης των ορμονών του στρες και μπορεί να οδηγήσει σε αισθήσεις παρόμοιες με καρδιακή προσβολή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα οποιωνδήποτε σημαντικών στρεσογόνων παραγόντων, όχι απλώς μιας ραγισμένης καρδιάς».

Για όσους έχουν νιώσει την καρδιά τους να ραγίζει και έχουν βιώσει την ψυχική και σωματική αναταραχή που συχνά τη συνοδεύει, δεν είστε μόνοι, καθώς η έρευνα του comparethemarket.com.au αποκαλύπτει ότι ο μέσος άνθρωπος έχει υποστεί αυτό περίπου 2,55 φορές στη ζωή του, και μετά από κάθε φορά που ραγίζει η καρδιά, χρειάζεται 13,48 μήνες για να ξεπεραστεί, που σημαίνει ότι ο μέσος ενήλικας έχει περάσει 2,86 χρόνια στη διαδικασία να ξεπεράσει τον χωρισμό!

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Anthony Fleming, Γενικός Διευθυντής Ασφάλισης Υγείας στο comparethemarket.com.au, είπε: «Είτε πρόκειται για μια ρομαντική σχέση είτε για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, οι περισσότεροι από εμάς θα βιώσουμε παρόμοια συναισθήματα σε κάποια φάση της ζωής μας. , και δεν είστε ποτέ μόνοι στην κατάστασή σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και ότι στο τέλος θα είστε πιο δυνατοί άνθρωποι».

Πηγή: ot.gr