ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα για πρώτη φορά στο «τιμόνι» του Reuters

Απόφοιτος του Harvard, με μεταπτυχιακό στο London School of Economics και επαγγελματική πορεία 13 ετών στη Wall Street Journal, πολλάκις βραβευμένη ως δημοσιογράφος και συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου για τον Πάπα Φραγκίσκο «Από το τέλος της Γης στη Ρώμη».

Ο λόγος για την Αλεσάντρα Γκαλόνι, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters στα 170 έτη λειτουργίας του.

Η 47χρονη δημοσιογράφος, που γεννήθηκε στη Ρώμη, μιλά τέσσερις γλώσσες και ειδικεύεται στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τo Reuters πριν από 13 χρόνια, ενώ έχει διατελέσει διεθύντρια σύνταξης του με υφιστάμενους σε 200 μέρη στον κόσμο.

Στις 19 Απριλίου θα διαδεχθεί τον Στίβεν Άντλερ, ο οποίος διήθυνε το πρακτορείο τα τελευταία 10 χρόνια και πλέον συνταξιοδοτείται, σε μία περίοδο με πολλές προκλήσεις, αναφορικά με την ανάπυξή του, καθώς έχει στο δυναμικό του περίπου 2.450 δημοσιογράφους ανά τον κόσμο και εξυπηρετεί διάφορους πελάτες, ως μέρος μίας μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της πληροφορίας, της Thomson Reuters Corp.

Η Γκαλόνι δήλωσε σε συνεργάτες της ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές θα είναι η ενίσχυση των ψηφιακών μέσων και επιχειρηματικών εκδηλώσεων του Reuters, ενώ στα κρίσιμα καθήκοντα της βρίσκεται και η διατήρηση της καλής επαφής με την εταιρεία Refinitiv, που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του πρακτορείου και αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το ήμισυ των περσινών εσόδων του.

«Στα 170 χρόνια, το Reuters έχει θέσει ψηλά τον πήχη για την ανεξάρτητη, αξιόπιστη και παγκόσμια ειδησεογραφία. Τιμή μου να ηγούμαι μίας αίθουσας σύνταξης “παγκόσμιας” αίθουσας σύνταξης με ταλαντούχους, αφοσιωμένους και εμπνευσμένους δημοσιογράφους», δήλωσε η ίδια.