ΤΕΧΝΕΣ

The Boys: Μια οξυδερκής, ενήλικη σάτιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

The Boys: Μια οξυδερκής, ενήλικη σάτιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια εποχή που η εμπορική ψυχαγωγία κυριαρχείται από τα «καλά παιδιά» της Marvel και τις (πόσες ακόμα;) spin-off σειρές Star Wars, το βέβηλο The Boys παραμένει εκείνος ο αταίριαστος συμμαθητής του τελευταίου θρανίου, με το μακρύ μαλλί και τα Iron Maiden outfits, που θεωρεί ότι η αναρχία είναι η μοναδική λογική λύση σε έναν παράλογο κόσμο.

Βασισμένο στα ομώνυμα graphic novels και με κεντρικό μότο ότι «το να έχεις μεγάλη δύναμη σημαίνει ότι με απόλυτη βεβαιότητα θα γίνεις μεγάλος κόπανος», το The Boys μάς δείχνει έναν κόσμο όπου οι υπερήρωες αποτελούν ουσιαστικά brands που ανήκουν σε μια πολυεθνική που τους νοικιάζει σε όσους το έχουν ανάγκη. Επτά από αυτούς αποτελούν τη Super League, είναι εκείνοι που ζηλεύουν οι υπόλοιποι και είναι πόστερ σε κάθε παιδικό δωμάτιο.

Η μόνη διαφορά σε σχέση, π.χ., με τους Avengers είναι ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι από εγωμανείς και διεστραμμένοι κακοποιητές μέχρι εντελώς ψυχοπαθείς, όπως ο αρχηγός όλων, ο Homelander (ένα υβρίδιο Superman/Captain America), τον οποίο υποδύεται έξοχα ο Άντονι Σταρ. Σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουν τους απλούς ανθρώπους ως μυρμήγκια, τους οποίους δεν διστάζουν, κατά λάθος ή επίτηδες, να ποδοπατήσουν. Δεν βρισκόμαστε πια στη γνώριμη περιοχή της kid friendly, άψογα κινηματογραφημένης βίας. Το αίμα συχνά πυκνά «λεκιάζει» την κάμερα, ενώ μερικές σκηνές είναι τόσο αστεία ακραίες (βλέπε αυτή με τον άνθρωπο-μυρμήγκι) που απλώς δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Προσοχή. Το The Boys δεν είναι ακραίο για να είναι ακραίο.

Πρόκειται για μια οξυδερκή, ενήλικη σάτιρα για ό,τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο μας, η οποία εμπνέεται σταθερά από την επικαιρότητα. Στην τρίτη σεζόν, που έχει το δύσκολο έργο να αποδειχθεί ισάξια με την έξοχη δεύτερη, γκεστ σταρ είναι η Σαρλίζ Θερόν, σε ένα αναπάντεχο cameo, και νέα προσθήκη ο Τζένσεν Ακλς του Supernatural, ένας ’80s Captain America που βγαίνει από τη ναφθαλίνη και φροντίζει να θυμίσει σε όλους γιατί αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ. Η τοξική αρρενωπότητα, οι θεωρίες συνωμοσίας, η woke/cancel culture και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί μπαίνουν στο στόχαστρο των δημιουργών, που έχουν είναι εμφανές πως έχουν την απόλυτη ελευθερία να υπερβούν κάθε όριο.

Το Amazon Prime Video ανακοίνωσε ότι η επιτυχημένη σειρά Τhe Boys, ανανεώθηκε και για τέταρτη σεζόν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δημιουργός: Έρικ Κρίπκε
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 84%
Η σειρά προβάλλεται από το Amazon Prime Video

ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ-kathimerini.gr