ΤΕΧΝΕΣ

«Outrun»: Στο σκότος του αλκοολισμού

«Outrun»: Στο σκότος του αλκοολισμού

«The Outrun» είναι o τίτλος της νέας ταινίας της Γερμανίδας δημιουργού Νόρα Φινγκσάιντ (Nora Fingscheidt) που ακολουθεί τη δραματική ιστορία μιας 29χρονης Σκοτσέζας που παλεύει με τον αλκοολισμό. Πρωταγωνιστεί η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Σίρσα Ρόναν (Saoirse Ronan) η οποία έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της ενώ έχει αναλάβει και μέρος της παραγωγής.

Η Φινγκσάιντ έχει καταφέρει να φτιάξει μια αρκετά ενδιαφέρουσα καριέρα ως τώρα. Η ταινία της «System Crasher» το 2019, η οποία είχε κάνει πρεμιέρα τότε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ήταν και η πρόταση της Γερμανίας για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας της χρονιάς εκείνης, αν και δεν κατάφερε να μπει στην λίστα με τις υποψηφιότητες. Αλλά η ταινία με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή ήταν η ταινία του Netflix «Η Ασυγχώρητη» με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Μπούλοκ, η οποία αποδείχτηκε και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η νέα της ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα της Εϊμι Λίπτροτ (Amy Liptrot) το οποίο κυκλοφόρησε το 2017 με την ηρωίδα που μόλις ολοκλήρωσε την θεραπεία της σε κλινική αποτοξίνωσης και επιστρέφει στη γενέτειρά της στις απομακρυσμένες Ορκάδες Νήσους της Σκωτίας, μετά από μία δεκαετία, για να ξεφύγει από τους δαίμονες του αλκοολισμού.