ΤΕΧΝΕΣ

Extraordinary: Η μοναξιά του φυσιολογικού σε έναν κόσμο υπερηρώων

Extraordinary: Η μοναξιά του φυσιολογικού σε έναν κόσμο υπερηρώων

Η πλατφόρμα του Disney+ μας φέρνει άλλη μία αξιόλογη σειρά του δικτύου Hulu, αυτή τη φορά με κωμικό περιεχόμενο. Η 25χρονη Τζεν προσπαθεί να βρει μια δουλειά που να της ταιριάζει, αλλά και την αληθινή αγάπη

Extraordinary
ΚΩΜΩΔΙΑ (2023)
Δημιουργός: Εμα Μοράν
Ερμηνείες: Μέιριντ Τάιερς, Σοφία Οξενχαμ, Μπιλάλ Χάσνα

Η πλατφόρμα του Disney+ μας φέρνει άλλη μία αξιόλογη σειρά του δικτύου Hulu, αυτή τη φορά με κωμικό περιεχόμενο. Η 25χρονη Τζεν προσπαθεί να βρει μια δουλειά που να της ταιριάζει, αλλά και την αληθινή αγάπη. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της, ωστόσο, είναι πως σε έναν κόσμο όπου οι πάντες αποκτούν υπερδυνάμεις στα 18, εκείνη παραμένει πεισματικά… φυσιολογική. Απελπισμένη με την κατάσταση που την κάνει να νιώθει παρίας, θα δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να «ξυπνήσει» τη δική της δύναμη, έχοντας και τη βοήθεια μερικών καλών (αλλά ανεκδιήγητων) φίλων.

Η βρετανική σειρά των οκτώ μισάωρων επεισοδίων έχει απολύτως σύγχρονο χαρακτήρα, σατιρίζοντας πρώτα από όλα το ίδιο το υπερηρωικό υποείδος, το οποίο ως γνωστόν κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά οι κανόνες αντιστρέφονται, σε μιαν εναλλακτική πραγματικότητα όπου όλοι έχουν υπερδυνάμεις, κάποιες από αυτές διασκεδαστικά αλλόκοτες ή και ενοχλητικές. Γενικότερα το χιούμορ εδώ είναι αρκετά τολμηρό, δημιουργικό και «meta», θυμίζοντας ανά στιγμές το πολύ επιτυχημένο «Sex Education» του Netflix, ενώ τα θέματα αντλούνται από την καθημερινότητα και τις παλινωδίες που βιώνει μια νεαρή γυναίκα εν έτει 2023.

Αιμίλιος Χαρμπής – kathimerini.gr