ΖΩΗ

Claudio Bravo Camus: H Google τιμά τον Χιλιανό ζωγράφο

83 χρόνια από τη γέννηση του υπερρεαλιστή ζωγράφου

Ο Χιλιανός ζωγράφος Claudio Bravo Camus (Κλαούντιο Μπράβο Κάμους) έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο Camus, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατάφερε να συνδυάσει την κλασσική τεχνική των ισπανόφωνων ζωγράφων μπαρόκ με αυτή του σουρεαλισμού του Salvador Dali.

Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος Claudio Bravo Camus γεννήθηκε στην πόλη Valparaíso στις 8 Νοεμβρίου του 1936, και μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Melipilla. Μετά από σπουδές στον χορό στην Compañia de Ballet de Chile και την ηθοποιία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες.

Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, ο μεγάλης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης επέμενε, παρουσιάζοντας τους πίνακές του σε μια γνωστή γκαλερί στο Valparaíso από την ηλικία των 17 ετών.

Σε ηλικία 24 ετών, χωρίς χρήματα, έφυγε από την πατρίδα του για το Μαρόκο όπου έζησε και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ταγγέρη.

Στη δεκαετία του 1960 μετακόμισε στην Ισπανία και έγινε ζωγράφος πορτραίτων με γνωστούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο κ.ά.

Εκτός από την ζωγραφική ασχολήθηκε με την χαρακτική και την γλυπτική. Έργα του κοσμούν μεγάλα Μουσεία σε ΗΠΑ, Χιλή, Ισπανία, Γερμανία και της Γαλλία. Πέθανε στις 4 Ιουνίου 2011, στην πόλη Ταρουντάντ του Μαρόκου.