ΖΩΗ

8 τρόποι να περιβαλλόμαστε από άτομα που μας πάνε… μπροστά

8 τρόποι να περιβαλλόμαστε από άτομα που μας πάνε… μπροστά

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλάμε σε ρηχούς- ανούσιους δεσμούς και συναντήσεις…

Ο καθένας μας αξίζει να έχει γύρω του άτομα δημιουργικά, που βάζουν στόχους, κυνηγούν τα όνειρά τους, είναι ανοιχτόμυαλα και τους αρέσει να εξελίσσονται. Η καλλιέργεια βέβαια ουσιαστικών σχέσεων με άτομα που μας εμπνέουν και μας πάνε μπροστά, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ειδικά όταν οι ρυθμοί της ζωής είναι τόσο γρήγοροι που δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια.

Τι πρέπει σταδιακά να επιδιώξουμε ώστε να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε από τις επαφές μας, πλήρεις και ευχαριστημένοι;

Για να έχετε δίπλα σας άτομα που σας βοηθούν να εξελίσσεστε

#1 Κυνηγήστε το πάθος σας

Όταν επιδιώκεις με πάθος τα δικά σου όνειρα και ενδιαφέροντα, είναι λογικό να προσελκύεις ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες φιλοδοξίες.

Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και συμμετέχετε σε ό,τι ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά σας. Είτε πρόκειται για σεμινάρια είτε για εργαστήρια είτε για οτιδήποτε άλλο, αυτές οι συγκεντρώσεις μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.

#2 «Κόψτε» την γκρίνια- Βάλτε όρια

Η ζωή είναι πολύ μικρή για τοξικές φιλίες και αρνητικά συναισθήματα. Μην γκρινιάζετε ασκόπως και δείξτε στα άτομα που σας «ρουφούν» την ενέργεια την πόρτα της εξόδου. Επιλέξτε τα άτομα εκείνα που σας ανεβάζουν, σας υποστηρίζουν και εκπέμπουν θετικότητα.

#3 Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε

Σε συνέχεια του προηγούμενου, δώστε το καλό παράδειγμα υιοθετώντας εκείνα τα στοιχεία που αναζητάτε στους άλλους. Όταν εκπέμπετε θετικότητα και αυθεντικότητα, δημιουργείτε μια έλξη που προσελκύει όσους μοιράζονται κοινές αξίες με εσάς.

#4 Αναζητήστε ουσιαστικές συνδέσεις

Σε έναν κόσμο που όταν λέμε «σύνδεση» εννοούμε κατά κανόνα την διαδικτυακή, εσείς επιδιώξτε τη «φυσική». Αφήστε κάτω το τηλέφωνο και συμμετάσχετε σε πραγματικές, ουσιαστικές συνομιλίες με άτομα που έχετε κοινές ανησυχίες.

#5 Να είστε επιλεκτικοί

«Quality over quantity»: Η ποιότητα και όχι η ποσότητα μετρά! Μην σας απασχολεί η δημοτικότητά σας (δεν πειράζει αν δεν έχετε τόσους πολλούς followers στο instagram)…

Με λίγους ανθρώπους ταιριάζετε ουσιαστικά έτσι κι αλλιώς. Λίγοι θα σας εμπνεύσουν, ακόμα ίσως πιο λίγοι θα σας βγάλουν τον καλύτερό σας εαυτό και ελάχιστοι τελικά θα είναι εκεί επί της ουσίας για εσάς.

#6 «Αγκαλιάστε» τη διαφορετικότητα

Η ζωή θα ήταν απίστευτα βαρετή αν ήμασταν όλοι ίδιοι. «Αγκαλιάστε» τη διαφορετικότητα και περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Με τον τρόπο αυτό, προκαλείτε τη σκέψη σας και μπορείτε πιο εύκολα να έχετε προσωπική ανάπτυξη και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

#7 «Συνεργασία- Αλληλοϋποστήριξη»

Μην περπατάτε στο εύκολο μονοπάτι του ανταγωνισμού…

Φροντίστε να είστε με άτομα που δεν δείχνουν να «απειλούνται» από τις επιτυχίες σας και καλλιεργήστε ένα περιβάλλον αμοιβαίας υποστήριξης γύρω σας όπου όλοι μπορούν να αναδείξουν τις αρετές τους.

#8 Αγαπήστε εσάς

Για να προσελκύσετε τα κατάλληλα άτομα γύρω σας, πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας.

Φροντίστε τον, θέστε υγιή όρια και δώστε προτεραιότητα στην ευημερία σας.

Όταν εκπέμπετε αγάπη για εσάς, προσελκύετε άτομα που όπως είπαμε και πριν, κάνουν ακριβώς το ίδιο. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται δεσμοί που έχουν τις ρίζες τους στον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση.

Πηγή: vita.gr