ΤΕΧΝΕΣ

3ο Thessaloniki Design Week

3ο Thessaloniki Design Week

Οι ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία είναι το κεντρικό θέμα του φετινού 3ου Thessaloniki Design Week, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου, στο Λιμάνι, την Αγορά Μοδιάνο και άλλους χώρους της πόλης.

Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων στους δημοσιογράφους, την έμπνευση για τη σύνδεση έδωσε η ένταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας.

Την πεποίθηση ότι το Thessaloniki Design Week θα αποτελέσει πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών των δημιουργικών ανθρώπων, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η γαστρονομία εφαρμόζει τις αρχές του design σε πολλούς τομείς, όπως η διακόσμηση του εστιατορίου, το στήσιμο του πιάτου και του τραπεζιού.

Για μια πετυχημένη διοργάνωση, που θα έχει συνέχεια έκανε λόγο ο Γιώτης Ιωαννίδης από την ΑμΚΕ Philartia.

Τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν κάτω από την «ομπρέλα» του Thessaloniki Design Week, παρουσίασε ο project manager Πάνος Ρεμούνδος. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για τον σχεδιασμό του εστιατορίου, με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων, μελών του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Aκόμη, θα απονεμηθούν βραβεία διεθνούς διαγωνισμού στις κατηγορίες «Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος» και «Έξυπνα και καινοτόμα food concepts». Δομές εστίασης και δημιουργικοί χώροι θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρέαν είσοδο. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες για το Thessaloniki Design Week στην ιστοσελίδα: https://thessalonikidesignweek.gr/