ΕΛΛΑΔΑ

Όταν η ρατσιστική προπαγάνδα γίνεται κυρίαρχη ρητορική στην τηλεόραση

Τάσος Αρνιακός: Σάλος με το σχόλιό του για «κύματα» προσφύγων

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για «κύματα προσφύγων που δεχόμαστε από ανατολικά» και για «πυρά» μεταξύ των οποίων βρισκόμαστε».

Σε ένα σοβαρό ατόπημα προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, ενώ εκφωνούσε το δελτίο καιρού.

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για «κύματα προσφύγων που δεχόμαστε από ανατολικά» και για «πυρά» μεταξύ των οποίων βρισκόμαστε».

«Στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά. Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά. Μεταξύ δύο πυρών δηλαδή» είπε χαρακτηριστικά στον «αέρα».

Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από τους χρήστες των social media, κατηγορώντας τον για ρατσιστική ρητορική.

Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί οι οποίοι παραλλήλισαν τις δηλώσεις του με τα όσα απαράδεκτα είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσιμτσιλή κατά των προσφύγων: Δεν έχουν να φάνε και κάνουν πέντε παιδιά

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα όσα απαράδεκτα είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής που παρουσιάζει, αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Η παρουσιάστρια της εκπομπή «Happy Day», ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους μετανάστες για έλλειψη παιδείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «μπορεί να μην έχουν να φάνε, αλλά κάνουν 5-6 παιδιά. Ο Έλληνας την περίοδο της κρίσης με το ζόρι έκανε ένα παιδί και αυτό για να πει έγινε γονιός».

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, συνέχισε λέγοντας ότι οι έγκυες μετανάστριες μπαίνουν με την κοιλιά στο στόμα και δεν τους νοιάζει.

Η ίδια είχε πρόσφατα προκαλέσει ξανά σφοδρές αντιδράσεις, όταν ανήρτησε φωτογραφίες από το Αττικό Πάρκο και στη συνέχεια κατήγγειλε μπούλινγκ, όταν αρκετοί αντέδρασαν στα ποστ κάνοντας λόγο για φυλάκιση και εμπορευματοποίηση της άγριας ζωής.