ΣΠΟΡ

Όρθια η Νάπολι, χαμός στον όμιλο του θανάτου!

 

ΔΕΙΤΕ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νάπολι και Παρί Σεν Ζερμέν ήρθαν ισόπαλες 1-1, η ιταλική ομάδα έπιασε στους έξι τη Λίβερπουλ, στους πέντε οι Παριζιάνοι με τον Μπουφόν να σώζει με φοβερές επεμβάσεις την γαλλική ομάδα.

Στην κόψη του ξυραφιού πλέον ο όμιλος, μετά την δεύτερη ισοπαλία που έφεραν στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Προηγήθηκαν οι Παριζιάνοι με τον Μπερνάτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε με πέναλτι ο Ινσίνιε στο 62’ μετά από ένα τραγικό σφάλμα του Τιάγκο Σίλβα και ενώ ο Μπουφόν νωρίτερα είχε σταματήσει σε τέσσερις περιπτώσεις τους Ναπολιτάνους.

Στους έξι η Νάπολι, μαζί με την Λίβερπουλ, στους πέντε οι Παριζάνοι, στο κόλπο και ο Ερυθρός Αστέρας, μετά τη σπουδαία νίκη 2-0 επί των «ρεντς».

Η 4η αγωνιστική στον 3ο όμιλο: 
Ερυθρός Αστέρας – Λίβερπουλ 2-0
(22’, 29’ Πάβκοβ)
Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(62’ πεν. Ινσίνιε – 45’ Μπερνάτ)

Η βαθμολογία:
Νάπολι 6
Λίβερπουλ 6
ΠΣΖ 5
Ερυθρός Αστέρας 4

Επόμενη αγωνιστική: 
ΠΣΖ – Λίβερπουλ
Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τη Νάπολι να έχει δύο καλές στιγμές με τον Μέρτενς στο 8ο και το 24ο λεπτό, ενώ η Παρί είχε την δική της καλή στιγμή στο 23ο λεπτό με τον Εμπαπέ. Άλλη μια καλή φάση για τον Φαμπιάν Ρούι στο 32ο λεπτό, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν η Παρί που σκόραρε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, ο Κιλιάν Εμπαπέ, με μια προσωπική προσπάθεια άδειασε την άμυνα της Νάπολι από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπερνάτ που με το δεξί τελείωσε τη φάση και νίκησε τον Οσπίνα για το 0-1.

Βομβαρδισμός της Νάπολι

Στο 51’ μετά από ωραία κάθετη του Μακσίμοβιτς, ο Μέρτενς έπιασε το σουτ και ο Μπουφόν έκανε μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλός πορτιέρε έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Βέλγου, τον νίκησε και πάλι με τα ακροδάχτυλα. Αμέσως μετά ο Κέρερ θα βάλει σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Καγιεχόν. Νέα ευκαιρία για τη Νάπολι στο 54’ με τον Μπουφόν να σταματάει εξ’ επαφής τον Καγιεχόν για να προλάβει ο Τιάγκο Σίλβα να κόψει τον Μέρτενς. Στο 57’ ο Μπουφόν θα σταματήσει και τον Μάριο Ρούι στο 57’ μετά από παράλληλη σέντρα του Μέρτενς.

Στο 61’ ο Τιάγκο Σίλβα θα κάνει μια ασυγχώρητη για την κλάση του γκέλα, για να υποχρεωθεί ο Μπουφόν να κάνει πέναλτι πάνω στον Καγιεχόν. Ο Ινσίνιε το εκτέλεσε εύστοχα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το ματς από εκεί και μετά κύλησε πολύ συντηρητικά για τις δύο ομάδες, όμως μια συνεργασία του Εμπαπέ με τον Κέρερ, έβγαλε σε θέση βολής τον νεαρό στράικερ της Παρί, όμως το δεξί του πλασέ έφυγε έξω. Η Παρί έψαξε πιο πιεστικά το 2ο γκολ στο φινάλε, αυτό δεν ήρθε και το ματς τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Οι συνθέσεις: 


Νάπολι:
 Οσπίνα, Άλαν, Μάριο Ρούι, Καγιεχόν, Ρουίζ (71’ Ζιελίνσκι), Μέρτενς (83’ Ουνάς) ,Χάμσικ, Μακσίμοβιτς (76’ Χισάι), Ινσίνιε, Κουλιμπαλί, Ραούλ Αλμπιόλ

ΠΣΖ: 
Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Κέρερ (90+2’ Τσούπο-Μοτίγκ), Μαρκίνιος, Βεράττι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (77’ Καβάνι), Μενιέ (73’ Κιμπεμπέ), Μπερνάτ, Ντράξλερ

Eπιμέλεια: Κώστας Μιαούλης-sport-fm.gr