ΖΩΗ

Ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο

Ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο

Ένα ζουμερό, σοκολατένιο cheesecake με ελληνικό στοιχείο το ανθότυρο -αντί του συνηθισμένου τυριού-κρέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καριόκες με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Υλικά

  • Μερίδες: 10
  • 350 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 110 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 650 γρ. φρέσκο ανθότυρο, ανάλατο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεσαία αυγά
  • κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (στη λειτουργία του αέρα).
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα (γκανάς).
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά την γκανάς ανακατεύοντας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε, το cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο, να κρυώσει προτού σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ με λίγο κακάο.

Πηγή: gastronomos.gr