ΣΠΟΡ

«Χρυσή Μπάλα»: Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπενζεμά

«Χρυσή Μπάλα»: Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπενζεμά

Το απόλυτο φαβορί, Καρίμ Μπενζεμά, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θριάμβευσε στη «Χρυσή Μπάλα», κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη για τη σεζόν 2021-22.

Η σπουδαία πορεία του 34χρονου με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, παίρνοντας το βραβείο από τα χέρια του συμπατριώτη του και κάτοχο του τίτλου το 1998, Ζινεντίν Ζιντάν.

Στην τελετή που διοργανώθηκε στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι, ο Μπενζεμά άφησε πίσω του τον Σενεγαλέζο πρωταθλητή Αφρικής Σάντιο Μανέ (Λίβερπουλ), τον οποίο είχε νικήσει στον τελικό του Champions League τον Μάιο (1-0) και τον Βέλγο Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι).

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγύρισε την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα», ενώ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς (2018), που «σπάει» το… μονοπώλιο των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2008.

«Αυτό το έπαθλο που έχω μπροστά μου με κάνει πραγματικά υπερήφανο. Όλη τη δουλειά που έκανα, δεν τα παράτησα ποτέ, ήταν ένα παιδικό όνειρο», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπενζεμά, προσθέτοντας:

«Είχα το κίνητρο και είχα δύο πρότυπα στη ζωή μου. Τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Είχα πάντα αυτό το όνειρο στο μυαλό μου. Υπήρξε μια περίοδος που δεν ήμουν στη Εθνική Γαλλίας, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω σκληρά, δεν τα παράτησα ποτέ.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ταξίδι μου. Δεν ήταν εύκολο, ήταν δύσκολο και για μένα και για την οικογένειά μου. Για να είμαι εδώ σήμερα, πρώτη φορά για μένα, είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά μου και θα συνεχίσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική ομάδα. Ο προπονητής μου (Κάρλο Αντσελότι), ο πρόεδρος (Φλορεντίνο Πέρεθ) και ο πρόεδρος της Λιόν (Ζαν Μισέλ Ολάς) επίσης. Αυτή η Χρυσή Μπάλα είναι ατομικό βραβείο, αλλά και συλλογικό».

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 44 γκολ σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σε μια σεζόν όπου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε τη La Liga και το UEFA Champions League.

Οι εμφανίσεις του στο Champions League ήταν όλες άκρως πειστικές. Σημείωσε χατ-τρικ στον δεύτερο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών με την Τσέλσι.

Σκόραρε ξανά στον αποφασιστική δεύτερη αναμέτρηση εναντίον του λονδρέζικου συλλόγου πριν χτυπήσει ξανά τόσο στον πρώτο ημιτελικό όσο και στον δεύτερο εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μπενζεμά έφτασε πιο κοντά στην κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» πέρυσι, όταν τερμάτισε τέταρτος στην ψηφοφορία. Έλαβε 239 βαθμούς που ήταν 374 πίσω από τον νικητή Μέσι.

Ο πέντε φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» Κριστιάνο Ρονάλντο τερμάτισε στην 20η θέση φέτος.

Κορυφαίος σύλλογος για τη σεζόν 2021/2022 αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.