ΤΕΧΝΕΣ

Τρεις φωνές ερμηνεύουν a capella γνωστά τραγούδια στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

Τρεις φωνές ερμηνεύουν a capella γνωστά τραγούδια στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

Τρεις γυναικείες φωνές ενώνονται με ένα αόρατο νήμα, το οποίο δένει αρμονικά τα τραγούδια διαφορετικού ρεπερτορίου που ερμηνεύουν. Η …μουσική που ακούγεται, χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κλίμα, που ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο που πρόκειται να δοθεί την Τετάρτη 28/6 η a capella συναυλία.

Οι Μαρία Κονδυλίδου, Ιφιγένεια Παπούλη και Πελαγία Χατζηνικήτα, είναι τα μέλη του νεοσύστατου φωνητικού συνόλου «Νήμα» και θα πραγματοποιήσουν μία από τις πρώτες τους εμφανίσεις στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ.

«Εντοπίσαμε και επιλέξαμε κομμάτια που υπάρχουν ήδη σε ενορχηστρώσεις και είναι μεταγραμμένα για τρεις φωνές, αλλά επειδή είμαστε και οι τρεις μουσικοί, κάνουμε και δικές μας ενορχηστρώσεις. Επίσης, διάφοροι φίλοι μας και γνωστοί μουσικοί έχουν κάνει κάποια κομμάτια ειδικά για το σύνολό μας», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Κονδυλίδου, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και διπλωματούχα Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.).

Έτσι λοιπόν, το μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει από γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία και η Κάτω Ιταλία, θα φτάσει μέχρι τη Γεωργία, θα κινηθεί και σε γνωστά ελληνικά κομμάτια μεγάλων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, θα πατήσει σε πιο …«ποπ» μονοπάτια, θα ξεναγηθεί σε κινηματογραφικές μουσικές, θα ερμηνεύσει Beatles και όλα αυτά με οδηγό τις τρεις φωνές και τη δική τους προσέγγιση.

«Αυτή ήταν και η ιδέα που ονομαζόμαστε “ Νήμα”, το πώς οι φωνές μας και η μεταξύ μας σχέση ενώνει όλο αυτό το ρεπερτόριο από το πιο παραδοσιακό στο πιο σύγχρονο και πώς οι φωνές μας ενώνονται με αυτό το νήμα», τονίζει η κ. Κονδυλίδου.

Οι τρεις γυναίκες είχαν συνυπάρξει για πολλά χρόνια σε διάφορα άλλα φωνητικά σύνολα στη Θεσσαλονίκη. Μία θεατρική παράσταση όμως στην οποία συμμετείχαν, τραγούδησαν μαζί και αποτέλεσε την αφορμή να δεθούν ακόμη περισσότερο, τους γέννησε την επιθυμία να κάνουν κάτι μαζί.

«Έτσι προέκυψε η ιδέα και σταδιακά χτίστηκε αυτό το σύνολο. Σ’ αυτήν την φάση έχουμε προετοιμάσει ένα συγκεκριμένο, καλά δουλεμένο ρεπερτόριο, το οποίο παρουσιάζουμε στις συναυλίες. Διαρκεί περίπου 50 λεπτά, είναι κατά κύριο λόγο a capella, ενώ σε κάποια λίγα τραγούδια μας συνοδεύει μία κιθάρα», εξηγεί η Μαρία Κονδυλίδου.

Με την κιθάρα του συμπράττει ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, ενώ η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 28/6 στις 19:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 3). Η είσοδος είναι ελεύθερη.