ΤΕΧΝΕΣ

Το «The Last of Us» μεταφέρεται στην τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «The Last of Us» μεταφέρεται στην τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επερχόμενη σειρά του HBO «The Last of Us», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο video game του PlayStation, έχει μπει εξαρχής στη λίστα με τις πιο αναμενόμενες σειρές του 2023.

Το νέο επίσημο τρέιλερ μάς δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία και του χαρακτήρες της, υπό τους ήχους του «Take On Me» των A-Ha.

Ο Νιλ Ντράκμαν, ο δημιουργός του video game και ο Κρεγκ Μάζιν, ο δημιουργός της μίνι σειράς «Chernοbyl», έχουν αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή, ενώ η Κάρολιν Στράους, μια εκ των παραγωγών του «Game of Thrones», θα συνεργαστεί μαζί τους στην παραγωγή.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers.

Μέσα σε αυτό τον κόσμο ακολουθούμε το ταξίδι του Τζόελ, ο οποίος επέζησε από τον ιό και αναλαμβάνει να μεταφέρει την Έλι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί της θεραπείας, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies. Ένα ταξίδι που μπορεί να ξεκινάει απλά, αλλά καταλήγει βάρβαρα.

Στη σειρά, μαζί με τους Πέδρο Πασκάλ και Μπέλα Ράμσεϊ στους ρόλους των Τζόελ και Έλι αντίστοιχα, πρωταγωνιστούν επίσης οι Γκάμπριελ Λούνα, στο ρόλο του αδερφού του Τζόελ Τόμι, Νίκο Πάρκερ στο ρόλο της κόρης του Τζόελ Σάρα και η Μέρλι Ντάντριτζ η οποία θα ερμηνεύσει ξανά τον ρόλο που είχε στο παιχνίδι, εκείνον τη Μαρλίν της αρχηγού των Fireflies.

Οι Τρόι Μπέικερ και Άσλεϊ Τζόνσον, οι δυο ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους στον Τζόελ και Έλι στο video game αντίστοιχα, θα πρωταγωνιστήσουν σε δυο διαφορετικούς ρόλους στην σειρά.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ο συνθέτης της μουσικής του παιχνιδιού, Γκουστάβο Σανταολάγια, θα γράψει τελικά τη μουσική και για τη σειρά.

Η σειρά αυτή θα σηματοδοτήσει και την πρεμιέρα της PlayStation Productions, θυγατρικής της Sony Interactive Entertainment film and TV Group, η οποία θα αναλάβει το όλο στήσιμό της μαζί με την Sony Pictures Television.

H σειρά «The Last of Us» θα κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ στις 15 Ιανουαρίου 2023.