ΤΕΧΝΕΣ

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας συνδέει νέους καλλιτέχνες με το κοινό της Θεσσαλονίκης

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας συνδέει νέους καλλιτέχνες με το κοινό της Θεσσαλονίκης
One Way Ticket

Εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, συναυλίες, εργαστήρια και συζητήσεις θα φιλοξενηθούν για ένα τριήμερο, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης-Thessaloniki Youth Festival.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Παιδείας του κεντρικού δήμου, με στόχους την ανάδειξη του έργου νέων καλλιτεχνών και τη δικτύωση των νεανικών οργανώσεων στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκπρόσωποι Δημοτικών Συμβουλίων Νέων απ’ όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, θα κάνουν απολογισμό της πορείας του θεσμού και θα καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον.

«Σκεφτήκαμε ότι η πόλη έχει πάρα πολλούς νέους που δυσκολεύονται να βρουν χώρους για συναυλίες και υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θέλει να υποστηρίξει τους νέους καλλιτέχνες» εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, Μόδεστος Γαβαλάς σε συνέντευξη τύπου – παρουσίαση του1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης.

«Θέλαμε να συνδέσουμε το κοινό με τους νέους καλλιτέχνες και να βρούμε μία πρωτοβουλία που θα τους υποστηρίξει και θα τους δώσει τη δυνατότητα να καθιερωθούν», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ είναι συνδυασμός ψυχαγωγικού προγράμματος και ανάδειξης προβλημάτων των νέων. «Θέλουμε και ευελπιστούμε, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και θα εντάξουμε όσες πιο πολλές μορφές πολιτισμού μπορούμε, φωτογραφία, μουσική, κινηματογράφο, αλλά και συζητήσεις» σημείωσε.

Αποδεικνύεται ότι μέσα από απλές συμπράξεις νέων ανθρώπων, οι οποίες ξεκινούν από τη λογική της αλλαγής μικρών πραγμάτων μπορούν να δημιουργηθούν μεγάλες αλλαγές που αποτελούν μία αφετηρία. Αν το Φεστιβάλ αγκαλιαστεί από την πόλη, εφ’ όσον και εμείς ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, τότε θα είναι αφορμή και άλλες νεανικές οργανώσεις να χτίσουν πρωτοβουλίες, ανέφερε ο Μάκης Μπαρμπούνης, πρόεδρος των Allumni του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Φώτης Κυζάκης, τονίζοντας ότι στο πλαίσιό του διοργανώνεται η μαζικότερη συνάντηση Δημοτικών Συμβουλίων Νέων.

Στόχος είναι η επιτυχία του Φεστιβάλ και η συνέχισή του και τις επόμενες χρονιές, τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης επισήμανε ότι το πρόγραμμά του καλύπτει όσους εκπροσωπούν τον πολιτισμό της πόλης και ευχαρίστησε τους πάρα πολλούς εθελοντές που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μαζικά στο κάλεσμα του δήμου και στήριξαν τη διοργάνωση.