ΤΕΧΝΕΣ

Το «Σχέδιο Αντιγόνη» παρουσιάζει η ομάδα Εν Δυνάμει

Το «Σχέδιο Αντιγόνη» παρουσιάζει η ομάδα Εν Δυνάμει

Το αποτέλεσμα του ετήσιου εργαστηρίου αρχαίου δράματος «Σχέδιο Αντιγόνη» παρουσιάζει η ομάδα Εν Δυνάμει σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Σοφία Αντωνίου, στη νέα έδρα της ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ. Μέσα από την έννοια της συμπερίληψης, του κεντρικού δραματουργικού άξονα του εργαστηρίου διερευνήθηκαν οι βασικές έννοιες του αρχαίου δράματος.

Η ομάδα Εν Δυνάμει, αφηγείται την ιστορία της Αντιγόνης. Αναρωτιέται αν ζει σε έναν δίκαιο κόσμο, αν οι νόμοι δημιουργούνται για να προστατεύουν τους ανθρώπους ή το αντίθετο και μέχρι που θα έφτανε για τα πιστεύω της.

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και την Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.

Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν Δυνάμει» είναι η Ελένη Δημοπούλου.

Η παράσταση θα ανεβεί από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου στις 9μμ, με ελεύθερη είσοδο. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση.

Τηλέφωνο κρατήσεων: Λιάπης Απόστολος 6977411991

Ε-mail κρατήσεων: apoliapis@gmail.com