ΤΕΧΝΕΣ

Το σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τις Η.Π.Α

Πώς τρεις γενναίες γυναίκες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πάρει ο άρχοντας της αμερικανικής, ενημερωτικής τηλεόρασης αυτό που του άξιζε

Με την υπογραφή ενός από τους πιο πετυχημένους και περιζήτους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, του Charles Randoplh, του ανθρώπου που βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για το «Μεγάλο Σορτάρισμα», το «Bombshell» είναι ήδη ανάμεσα στις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς και μία από τις βασικές υποψίες για τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία.

Νικόλ Κίντμαν, Μάργκοτ Ρόμπι και Σαρλίζ Θερόν αναλαμβάνουν τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μία ιστορία η οποία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που συντάραξε την κοινή γνώμη των Η.Π.Α πριν από μερικά χρόνια. Το μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο του τηλεοπτικού δικτύου FOX News, μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ο CEO του καναλιού, Roger Ailes.

Παρά το γεγονός ότι το σενάριο χρησιμοποιεί πολλά φανταστικά γεγονότα για τις ανάγκες ανάπτυξης της πλοκής, η ιστορία πατάει πάνω στις αληθινές εξελίξεις που σόκαραν την Αμερική 

Το 2016 μία από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες  και δημοσιογράφους του καναλιού, η γοητευτικη πρώην Μις Αμερική, Gretchen Carlson, παίρνει τη γενναία απόφαση να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα καταθέσει αγωγή ενάντια στον πρώην εργοδότη της, κατηγορώντας τον ότι την απείλησε με απόλυση από την θέση της στο κανάλι αν δεν δεχόταν να κοιμηθεί μαζί του. Όταν εκείνη αρνήθηκε ο Ailes έκανε πραγματικότητα τις απειλές του διώχνοντας την από το FOX.

Aυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τον ισχυρό άντρα της ενημερωτικής τηλεόρασης της Αμερικής καθώς την αγωγή της Carlson, ακολούθησε μία σειρά από μηνύσεις άλλων πρώην και νυν υπαλλήλων της εταιρίας. Όλες κατηγορούσαν τον Ailes για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Σύμφωνα με όλες τις καταγγελίες η παρενόχληση από την πλευρά του Ailes ξεκινούσε ως πείραγμα και «άκακο» αστείο για να εξελιχθεί σε αυτό που πραγματικά ήταν. Μία τρομακτικά χειριστική πράξη επιβολής εξουσίας και σκληρής εργασιακής κακοποίησης.

Για την ιστορία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το σκάνδαλο του FOX News μεταφέρεται με κάποιον τρόπο στην οθόνη. Είχε προηγηθεί η τηλεοπτική σειρά «The Loudest Voice» με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουάτς, ενώ έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία που περιγράφουν με λεπτομέρειες τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Δείτε στο βίντεο την αληθινή ιστορία του Bombshell: