ΜΟΔΑ

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τις κρέμες προσώπου

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τις κρέμες προσώπου

Χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα προσώπου πρωί-βράδυ; Μάλλον γι’ αυτό τα αποτελέσματα στο πρόσωπό σας δεν είναι αυτά που περιμένετε.

Όταν η επιδερμίδα σας παραμένει θαμπή και κουρασμένη και οι γραμμές έκφρασης στα μάτια και γύρω από τα χείλη δεν λένε να υποχωρήσουν, ενώ απλώνετε την κρέμα σας με συνέπεια πρωί και βράδυ, μην ρίχνετε την αιτία στο προϊόν αυτό καθ’ εαυτό, αλλά στην εσφαλμένη χρήση του. Μάθετε ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα στην επιδερμίδα σας τις πρωινές ώρες και ποια είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται αργά το βράδυ.

Η σωστή τελετουργία το πρωί

  • – Μια κρέμα με SPF και προστασία ευρέως φάσματος, με σύνθεση που συνδυάζει αντιοξειδωτικά συστατικά με αντηλιακά φίλτρα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο ενάντια στη γήρανση και στις εξωτερικές επιθέσεις. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση προϊόντων με βιταμίνες C και Ε για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των φλεγμονών. Επίσης οι κρέμες με αλόη και χαμομήλι είναι κατάλληλες για χρήση το πρωί. Και τα δύο συστατικά χάρη στις καταπραϋντικές τους ουσίες πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντολογικούς ρύπους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ερεθισμών.
  • – Για επιδερμίδες που είναι περισσότερο λιπαρές, καλύτερη επιλογή για τις πρωινές ώρες είναι μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ, το οποίο ρυθμίζει ιδανικά τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων αποτρέποντας την υπερέκκριση σμήγματος.
  • – Επενδύστε και σε ένα ενυδατικό βιταμινούχοserum το οποίο θα απλώνετε καθημερινά κάτω από την κρέμα σας (ακόμη και κάτω από τα μάτια). Ο ορός, λόγω του μικρού του μοριακού βάρους έχει καλύτερη διείσδυση μέσα στον επιδερμικό ιστό, ενώ η κρέμα στη συνέχεια σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του serum μέσα στα κύτταρα. Ουσίες όπως ο βασιλικός πολτός, το μέλι και το εκχύλισμα ροδιού θεωρούνται ιδανικά συστατικά για την διατήρηση της ενυδάτωσης του προσώπου σας όλη μέρα.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τις κρέμες προσώπου

Η σωστή τελετουργία το βράδυ

  • – Από την ώρα που πέφτετε για ύπνο έως ότου χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, τα κύτταρά σας δουλεύουν πυρετωδώς επιδιορθώνοντας τις φθορές που έχουν υποστεί όλη την ημέρα. Για να δείτε το πρωί το πρόσωπό σας πιο γεμάτο φρέσκο και σφριγηλό με το «καλημέρα» καλύτερη επιλογή σας είναι μια κρέμα νυκτός με ρετινόλη που βοηθά τα κύτταρα να αναπλάθονται πιο γρήγορα. Οι περισσότεροι τύποι δέρματος ευεργετούνται από τη ρετινόλη (προβιταμίνη Α), καθώς βοηθά τα λιπαρά δέρματα με ακμή και μειώνει αισθητά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στις ξηρότερες επιδερμίδες.
  • – Αν έχετε κανονικό τύπο δέρματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες νύχτας με βιταμίνη C, ενώ αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα καλύτερα να φοράτε κρέμες με αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και Ε, πράσινο τσάι και αλόη βέρα.
  • – Οι μάσκες ύπνου συνδυάζουν την επανορθωτική λειτουργία μιας υφασμάτινης μάσκας με τις ελαφριές υφές μιας κρέμας νύχτας. Η απαλή και βελούδινη υφή τους απορροφάται στο λεπτό και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, εξοικονομώντας έτσι κόπο και χρόνο. Αν και η χρήση τους συνίσταται σε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, κάποιες μάσκες νύχτας μπορούν να φορεθούν και σε καθημερινό επίπεδο με απόλυτη ασφάλεια.
  • – Προσθέστε στην νυχτερινή τελετουργία ομορφιάς και μια κρέμα ματιών ενάντια στους μαύρους κύκλους που να περιέχει βιταμίνη C σε συνδυασμό και με άλλους λευκαντικούς παράγοντες. Αν σας απασχολούν περισσότερο οι έξτρα ρυτίδες ή κάποιες λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών, ιδανική θεωρείται μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ-clickatlife.gr