ΤΕΧΝΕΣ

Το εφηβικό πανκ συγκρότημα που θαύμασε ο Tom Morello

Το τραγούδι της ημέρας στις 20 Μαΐου κατά τον Tom Morello των Rage Against the Machine ήταν ένα αντιρατσιστικό και αντισεξιστικό κομμάτι από ένα εφηβικό πανκ συγκρότημα

Όταν οι Linda Lindas έπαιξαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες πιθανώς να είχαν όλη τη συγκίνηση που μπορεί να έχει ένα εφηβικό συγκρότημα (με τα μέλη του να είναι ηλικίας 10-16 ετών) όταν παίζει σε ένα ακροατήριο.

Όμως, όλα άλλαξαν ότι η Βιβλιοθήκη αποφάσισε να βάλει ένα απόσπασμα της συναυλίας τους (που είχε παιχτεί σε live streaming στις 4 Μαΐου και μετά το βίντεο είχε μείνει στο youtube) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της.

Και τότε το πέτυχε ο Τομ Μορέλο.

Ο διάσημος κιθαρίστας των Rage Against the Machine, γνωστός όχι μόνο για τα ριφ του αλλά και για τη μεγάλη πολιτικοποίηση αμέσως λάτρεψε αυτό το συγκρότημα και κυρίως το τραγούδι τους Racist Sexist Boy.

Όσο και εάν ακούγεται παράξενο οι Linda Lindas, δηλαδή η Mila, 10 ετών, η Eloise, 13 ετών, η Lucia, 14 ετών, και η Bela, 16 ετών, που συνδυάζουν την ασιατική και την ισπανόφωνη καταγωγή κάνει αισθητή την παρουσία τους, επιμένοντας να ξαναφέρουν στο προσκήνιο στοιχεία από την αυθεντική πανκ σκηνή (κάτι μάλλον αναμενόμενο, εάν μιλάμε για την Καλιφόρνια).

Είχαν μάλιστα την τιμή να ανοίξουν συναυλία ενός εκ των ινδαλμάτων τους, των Bikini Kill, του συγκροτήματος που συνδύασε στο χάρντοκορ ήχο με το ριζοσπαστικό φεμινισμό και ήταν στην απαρχή του ρεύματος που ονομάστηκε riot grrrl. Μάλιστα, οι Linda Lindas εμφανίζονται και στην καινούρια ταινία του Netflix, Moxie.

Το τραγούδι μάλιστα που θαύμασε ο Μορέλο αφορά το ρατσισμό και όπως μας εξηγεί η ντράμερ του συγκροτήματος, γράφτηκε όταν η ίδια συνάντησε το ρατσισμό ενός συμμαθητή της.

Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη συναυλία που έδωσαν στις 4 Μαΐου.