ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα γινόταν εάν κάθε άνθρωπος στη γη φύτευε ένα δέντρο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα γινόταν εάν κάθε άνθρωπος στη γη φύτευε ένα δέντρο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκαπέντε δισεκατομμύρια τον χρόνο ή 29.000 το λεπτό ή 500 το δευτερόλεπτο. Τόσα είναι τα δέντρα που κόβει ο άνθρωπος ανά τον πλανήτη, με αποτέλεσμα από την αρχή του πολιτισμού, ο άνθρωπος να έχει κόψει περίπου τα μισά από τα δέντρα της γης. Τι θα γινόταν λοιπόν, εάν καθένας από τους 7,7 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη φύτευε ένα δέντρο;

Όπως επισημαίνει το BBC, αυτά τα 7,7 δισεκατομμύρια δέντρα είναι λίγα μπροστά στα 3 τρισεκατομμύρια δέντρα που υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη γη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα έτοιμα να αποδράσουν από το έδαφος της Ευρώπης

Θα ήταν, λοιπόν, ένα πολύτιμο βήμα προς τα μπροστά, όμως για να γίνει μια πραγματικά ουσιαστική αλλαγή για το περιβάλλον, χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα.

Έτσι, έχει υπολογιστεί ότι εάν φυτέψουμε 1,2 τρισεκατομμύρια δέντρα, αυτά θα αντισταθμίσουν εκπομπές ρύπων μίας ολόκληρης δεκαετίας (ή 100 γιγατόνους CO2), ώσπου να ωριμάσουν τα δάση.

Για να φυτευτούν 1,2 τρισεκατομμύρια δέντρα, κάθε άνθρωπος στον κόσμο θα πρέπει να φυτέψει 160 δέντρα. Και εάν τα δέντρα αυτά φυτευτούν κοντά στον Ισημερινό θα είναι καλύτερα, καθώς σε αυτά τα σημεία, η βλάστηση μεγαλώνει γρηγορότερα, λόγω του ζεστού και υγρού περιβάλλοντος.

Πέραν του οφέλους για το περιβάλλον, όμως, μία τέτοια πρωτοβουλία θα ωφελούσε και τον άνθρωπο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τα δέντρα μειώνουν τα επίπεδα του άγχους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει το BBC, η φύτευση νέων δέντρων θα πρέπει να συνοδευτεί και από τη μείωση των δέντρων που κόβονται, για να είναι αποτελεσματική.

Πηγή: moneyreview.gr