ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεκπαίδευση μέσω… αναρρίχησης στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Στα όρη, στ’ άγρια βουνά» καταφεύγει ένα φοιτητής που κατοικεί σε ένα μικρό χωριό της Σιβηρίας, προκειμένου να βρει σήμα για το ίντερνετ και να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματά του.

Ο 21χρονος Ρώσος Αλεξέι Ντουντολάντοφ αναγκάζεται να… σκαρφαλώσει σε μία πανύψηλη σημύδα (δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα) κάθε φορά που χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Στην προσπάθεια του να εισακουστούν οι εκκλήσεις του για καλύτερη κάλυψη της περιοχής, ο δημοφιλής μπλόγκερ και φοιτητής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Μεταφορών του Όμσκ, που βρίσκεται 2.225 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, βιντεοσκόπησε την «καθημερινότητά του», η οποία έχει πάνω από 2 εκατ. προβολές στο TikTok και περισσότερες από 56.000 στο Instagram σε λίγες μόλις μέρες.

«Πρέπει να πάω στο δάσος και να αναρριχηθώ σε μια σημύδα ύψους οκτώ μέτρων για να μιλήσω με καθηγητές και να αποδείξω ότι δεν παραλείπω το μάθημα χωρίς λόγο», ανέφερε ο 21χρονος φοιτητής.

Το υπουργείο Παιδείας της περιοχής Ομσκ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα εξατομικευμένο σχέδιο μελέτης για τον Ντουντολάντοφ, ώστε να μπορεί να σπουδάσει στο Στάνκεβιτζι, ένα χωριό πιο κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας.

«Γιατί άνθρωποι από την πόλη μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στα διαμερίσματα τους, ενώ οι χωρικοί μπορούν να το κάνουν μόνο από αυτοκινητόδρομους, στέγες και δέντρα; Κάτι πρέπει να αλλάξει», απάντησε ο Ρώσος φοιτητής.

Πηγή: Reuters