ΣΠΟΡ

Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.55 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Νέος θρίαμβος για τον Μίλτο Τεντόγλου!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, την Παρασκευή 18 Μαρτίου ανήμερα των 24ων γενεθλίων, με άλμα στα 8.55 μέτρα, πήρε με τη δεύτερη προσπάθεια το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η 3η του προσπάθεια ήταν άκυρη, ενώ στο 4ο άλμα προσγειώθηκε στα 8,26μ.

Το 8.55μ συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ο Τεντόγλου κατέρριψε το δικό του που ήταν 8,38 μ από τη Γλασκώβη το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Παράλληλα, είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει καταγραφεί από Ευρωπαίο αθλητή στον κλειστό στίβο έχοντας μόνο μπροστά του τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56 και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ από το 2009.

Με αυτή την επίδοση, ο Τεντόγλου ανέβηκε και στο Νο6 όλων των εποχών στον κόσμο έχοντας μπροστά του στη λίστα μόνο θρύλους του αγωνίσματος τους Καρλ Λιούς (8,79 μ.), Σεμπάστιαν Μπαγιέρ (8,71 μ.), Ιβάν Πεδρόσο (8,62 μ.), Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.), Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.)

Στη 2η θέση ανέβηκε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με νέο ατομικό και εθνικό ρεκόρ 8.38μ., ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Αμερικανός Τομπίας Μόντλερ με άλμα στα 8.27μ.

Οι κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στον κλειστό στίβο:

Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου (ΒΙΝΤΕΟ)