ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευρήματα από την ανάλυση DNA στην υπόθεση βιασμού της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ευρήματα από την ανάλυση DNA στην υπόθεση βιασμού της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδοχικές και σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό μέσα σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της νεαρής κοπέλας, έδειξε ότι στο μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα αλλά και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματος της. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα όσο και τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις, τα νέα στοιχεία και τα πρόσωπα – κλειδιά

Όπως είναι γνωστό, ο 27χρονος Βασίλειος Λεβέντης έχει παραδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την Γεωργία Μπίκα, υποστηρίζοντας ότι έγινε συναινετικά, ενώ η τελευταία έχει πει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας. Αυτό, δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου που όμως δεν βρέθηκε το γενετικό του υλικό. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγει τη βεντάλια των ερευνών για το τι συνέβη μέσα στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου των πέντε αστέρων, ξημέρωμα πρωτοχρονιάς. Οι αρχές, ψάχνουν να δουν αν στα κινητά των τεσσάρων από την «παρέα της Αθήνας» υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες ή μηνύματα που να δείχνουν τι πραγματικά συνέβη στο δωμάτιο 602. Ακόμη και αν έχουν διαγραφεί, λένε, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να τα ανασύρουν και να φωτίσουν πλήρως την υπόθεση.

Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι δικαστικές αρχές ευελπιστούν, ότι θα φθάσουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν σταλεί στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο σφραγισμένος φάκελος θα προστεθεί στα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ε΄ Ανακρίτρια.

Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα, θα συντάξει ένα κοινό πόρισμα αφού συνυπολογίσει τα αποτελέσματα και των δύο εργαστηρίων. Ωστόσο, η εικόνα που ήδη έχουν από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτική αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις που γίνονται στην Ελβετία αφορούν κυρίως στο εύρος του αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης. Την ίδια ώρα, θα ερευνηθούν και κάποιες καινούργιες ουσίες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις αντιστάσεις των γυναικών και δεν υπάρχουν στη λίστα των εργαστηρίων της Ελλάδας.

Καλεσμένη στο πάρτι μιλά για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Ανάμεσα στα 17 άτομα που βρέθηκαν στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης για το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ήταν και η 24χρονη Γεωργία. Μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η εξέλιξη του πάρτι θα ήταν ο βιασμός της.

Δυνατή μουσική από ένα ηχείο που παίζει ελληνική μουσική. Σαμπάνιες. Πολλά μπουκάλια βότκα και ενεργειακά ποτά. Οι καλεσμένοι αποφεύγουν να βιντεοσκοπήσουν πρόσωπα γιατί το πάρτι στο δωμάτιο ήταν παράνομο λόγω των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Μια κοπέλα που ήταν καλεσμένη στο πάρτι, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.
«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι».

Και συνεχίζει:
«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. να πάω στο πάρτι. Πήγα με δυο φίλες μου κατά τις 3:00 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα.

Μήνυσε τον εργοδότη της Γεωργίας

Την ίδια στιγμή, ο 33χρονος μετρ που κλήθηκε στην αστυνομία, μήνυσε τον εργοδότη της Γεωργίας για ξυλοδαρμό.

Στις 15 Ιανουάριου κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ανεβάζοντας μάλιστα στα social media φωτογραφία με τραύματα στα χείλη του.
Στην ίδια δημοσίευση είχε γράψει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και την 1η Ιανουαρίου.

«Με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών».

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία.

Πώς το κύκλωμα «ψάρευε» κορίτσια μέσα από το Instagram

Τα ευρήματα από την ανάλυση DNA στην υπόθεση βιασμού της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θάρρος και το κουράγιο της Γεωργίας Μπίκα να καταγγείλει τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι οδηγεί στην αποκάλυψη ενός ολόκληρου κυκλώματος που εντόπιζε κορίτσια ακόμα και μέσω Instagram έτσι ώστε να τα στέλνει σε πάρτι σαν αυτό που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κύκλωμα είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media και κινούνται γύρω από τον χώρο του θεάματος. Συχνάζουν σε γνωστά club, φωτογραφίζονται με καλλιτέχνες, το «παίζουν» φίλοι τους και δεν σταματούν να διαφημίζουν τις διασυνδέσεις τους, τα διαβόητα «κονέ».

Τα μηνύματα που τους «καίνε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το συγκεκριμένο κύκλωμα επέκτεινε τη δράση του από την ώρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα για τον κοροναϊό. Άρχισαν στην ουσία να υποκαθιστούν τα κέντρα διασκέδασης και να στήνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, διοργανώνοντας πριβέ πάρτι σε ξενοδοχεία, βίλες και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το κύκλωμα είχε συνάψει συμφωνίες μακροχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, ενώ πελάτες τους ήταν πλούσιοι νέοι από Ελλάδα και από Κύπρο.

Οι «μεσάζοντες»

Οι επικεφαλής του κυκλώματος δεν εκτίθενται απευθείας στις κοπέλες. Άνδρες και γυναίκες από τον χώρο της διασκέδασης λειτουργούν ως «μεσάζοντες» έτσι ώστε να παρευρεθούν οι κοπέλες σε αυτά τα πριβέ πάρτι, με την ξέφρενη μουσική, τα ναρκωτικά και το άφθονο αλκοόλ.

Μάλιστα, η Realnews αναφέρεται και σε μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει επιχειρηματίας με γυναίκα – μεσάζοντα του κυκλώματος. Μερικά από τα μηνύματα:

«Δεν υπάρχει αυτή! Πρέπει σίγουρα να μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά».

«Φοβερό είναι! Πρέπει σίγουρα όταν ξανάρθεις για αυτήν».

«Ναι πρέπει να μιλήσει με Μ… Γιατί εκεί, αν θυμάσαι, μου έστελνε συνέχεια. Για ξεκίνα προεργασία. Θα έρθω αυτή την εβδομάδα».

«Τι λες, μου έφτιαξες τη μέρα. Ξεκινάω τώρα. Εννοείται, θυμάμαι, σχεδόν γυμνές σέλφι έστελνε όταν πρωτομιλήσατε».

«Για φτιάξε αυτό».

«Θα τη στείλω ότι θα κάνουμε μάζεμα το Σ/Κ και μετά θα την πω ότι έρχεσαι και εσύ και να έρθει να τη δούμε».

«ΟΚ, Ναι, μην πεις για μένα ακόμη. Γιατί μιλάει με Μ… Οι Κρητικές είναι πάνω;»

«Η Α… θα έρθει σε δύο εβδομάδες. Η άλλη η Κρητικιά, είναι εδώ και είναι μέσα για το πάρτι το Σ/Κ. Έτσι, εκεί ξεκίνησαν όλα».

Πώς σχετίζεται το κύκλωμα με τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί τρεις έρευνες για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ρεπορτάζ παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, όπου επιβεβαιώνεται ότι σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών.