ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι τηγανητές πατάτες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος οι τηγανητές πατάτες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Εστιάτορες σκέφτονται να βγάλουν τις τηγανιτές πατάτες από το μενού λόγω της ακρίβειας

Οι ανατιμήσεις και ειδικά η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου οδηγούν τους επαγγελματίες της εστίασης να αλλάξουν το μενού.

Το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων οδηγεί σε έμφραγμα τις επιχειρήσεις εστίασης που βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να τινάζεται στον αέρα. Ιδίως η αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό του αλλά και στη χρήση του.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής που πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού. Ανάμεσά τους και το αγαπημένο έδεσμα σχεδόν όλων, τις τηγανιτές πατάτες.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ελλείψεις στο ηλιέλαιο

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.