ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65

Διέψευσε το ενδεχόμενο επιβολής ειδικών μέτρων για την πληθυσμιακή ομάδαν των άνω των 65 ετών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει ένα κατάλογο πιθανών μέτρων που θα αναπτύσσονται δυναμικά, όπως δυναμική είναι και η εξέλιξη της πανδημίας. Μέσα σε αυτά τα μέτρα, εξήγησε, κατά καιρούς έρχονται είτε από δημοσιεύματα είτε από εισηγήσεις διάφορα τέτοια μέτρα.

«Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Όσον αφορά μέτρα ειδικά για την πληθυσμιακή ομάδα των συμπολιτών μας που είναι άνω των 65 ετών, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για αυτούς».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου με τα sms ώστε να αποφευχθεί ο συνωστιμός στις πλατείες, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως δεν εξετάζεται κανένα μέτρο που να αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδας, προσθέτοντας ότι κανένα μέτρο δεν είναι ξεκομμένο από τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. «Κοιτάζουμε να μέτρα να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν. Αυτό είναι το τρίπτυχό μας» υποστήριξε.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην έξαρση κρουσμάτων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες τονίζοντας πως η Ελλάδα «παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού». Η καλή επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα «δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση και προσπάθεια βελτίωσής της. Όπως η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά, έτσι και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι δυναμική. Αντιμετωπίζουμε ήδη μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, ιδίως στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη, συνεργεία του ΕΟΔΥΥ  έχουν  ξεκινήσει ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας και θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας πως «η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν, με την αναγκαία ιατρική φροντίδα, πολίτες -κυρίως αλλοδαπούς- που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα ξεκινά η μεταφορά των πρώτων εξ’ αυτών σε ξενοδοχείο καραντίνας, γεγονός που θα απελευθερώσει πολλές απλές κλίνες COVID-19 μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι, και τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και θα περιχαρακωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα».