Uncategorized

Στην Τουρκία η 3χρονη Σαλούα που έμαθε να γελάει με τις βόμβες στο Ιντλίμπ

Στην Τουρκία έφθασε μία ασφάλεια η 3χρονη Σαλούα, το κοριτσάκι που έμαθε από τον πατέρα του να γελάει αντί να φοβάται στους ανελέητους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Η Σαλούα έγινε γνωστή τον περασμένο μήνα μέσω ενός βίντεο στο οποίο εικονίζεται να παίζει ένα παιχνίδι με τον μπαμπά της κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην Ιντλίμπ. Μία εβδομάδα μετά, κι ενώ οι μάχες στην πόλη Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, συνεχίζονται αδιάκοπα, η τουρκική κυβέρνηση βοήθησε την οικογένειά της να περάσει τα τουρκικά σύνορα.

Διαβάστε ακόμη: Πατέρας μαθαίνει την κορούλα του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες στη Συρία

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν καταφύγει στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από τον Δεκέμβριο, καθώς οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και οι κυβερνητικές δυνάμεις που στηρίζονται από τη Ρωσία συνεχίζουν να συγκρούονται στην περιοχή.

Ο πατέρας της Σαλούα, ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να αντιμετωπίζει η κόρη του τις αεροπορικές επιδρομές. Την  έμαθε συγκεκριμένα, αντί να φοβάται, να γελάει με τον ήχο των βομβών. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησε τους ήχους των πυροτεχνημάτων, για να την πείσει ότι οι δυνατοί θόρυβοι μπορεί να είναι και παιχνίδι.

«Είναι ένα παιδί το οποίο δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να διδάξω στη Σαλούα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά. Έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από ασθένειες που είναι σχετικές με το φόβο», είχε εξηγήσει ο ίδιος στο Sky News.

Το παιχνίδι πατέρα και κόρης έκανε τον γύρο του κόσμου και ώθησε την τουρκική κυβέρνηση να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η οικογένειά της πέρασε τα τουρκικά σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου.