Uncategorized

Σε «ομηρεία» παραμένουν 50.000 υποψήφιοι οδηγοί

Διαμαρτυρία εκπαιδευτών οδηγών οι οποίοι απεργούν από την 1η Οκτωβρίου

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών καθώς οι αρμόδιοι απέχουν από τις εξετάσεις.

Η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών , οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια λίστα αναμονής υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης.

Πανελλαδικά, όπως ανέφερε στο in.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), Διαμαντής Ηλιάδης περιμένουν στην «ουρά» προκειμένου να εξεταστούν τουλάχιστον 50.000 υποψήφιοι οδηγοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτές οδηγών πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια κατευθύνονται στην Βουλή με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.