ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος των άστρων: Η Amazon ανακοίνωσε το αντίπαλο δέος των δορυφόρων Starlink

Πόλεμος των άστρων: Η Amazon ανακοίνωσε το αντίπαλο δέος των δορυφόρων Starlink

Ο «διαστημικός πόλεμος» μεταξύ Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος καλά κρατεί. Μετά τις επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα, η Amazon αποκάλυψε τα σχέδιά της για το αντίπαλο δέος των δορυφόρων Starlink της SpaceX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς οι δορυφόροι του Ίλον Μασκ άλλαξαν τη ζωή ενός 7χρονου

Η εταιρεία του Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τρεις εταιρείες για να εκτοξεύσει 83 δορυφόρους για ίντερνετ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το όλο εγχείρημα ονομάζεται «Project Kuiper» και ο στόχος του είναι ίδιος με αυτόν της SpaceX: γρήγορο και φτηνό διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Από τις 83 εκτοξεύσεις, οι 38 θα γίνουν από την United Launch Alliance, μια κοινοπραξία της Lockheed Martin και της Boeing. Δεκαοχτώ (18) θα γίνουν από την ευρωπαϊκή Arianespace και 12 με 15 από τη διαστημική εταιρεία του ίδιου του Μπέζος, την Blue Origin.

Συνολικά, η Amazon σκοπεύει να δημιουργήσει έναν «αστερισμό» από 3.236 δορυφόρους γύρω από τον πλανήτη μας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιό της «τη μεγαλύτερη εμπορική απόκτηση οχημάτων εκτόξευσης στην ιστορία».

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την SpaceX, το Project Kuiper προς το παρόν δεν έχει κανένα δορυφόρο του στο διάστημα.

Αντίθετα, η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει σημαντικό προβάδισμα σε αυτό τον αγώνα, με πάνω από 250.000 συνδρομητές παγκοσμίως και περισσότερους από 1.900 δορυφόρους που εκπέμπουν φτηνό broadband ίντερνετ.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από New York Post