ΕΛΛΑΔΑ

Πρωινά Κυριακής στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Από 20 Οκτ 2019  Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Κλεάνθους 57, Θεσσαλονίκη

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Κυριακάτικα προγράμματα αφιερωμένα στην οικογένεια, στην χαλάρωση και την ψυχαγωγία,που απευθύνονται στα παιδιά και όλη την οικογένεια και υλοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Κυριακή έως τις 7 Ιουνίου 2020 με τίτλο: Πρωινά Κυριακής στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει πως κάθε Κυριακή οι μικροί μας φίλοι θα έρχονται σε επαφή με διαφορετικά προγράμματα λαμβάνοντας ερεθίσματα παρμένα από την τέχνη, την ποίηση, το θέατρο, την φυσική, την τεχνολογία, τον αθλητισμό, την ιστορία, την φύση κ.α.

Η δράση για τον μήνα Οκτώβριο κάνει τον γύρο του κόσμου σε 30 ημέρες, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά, λαούς και πολιτισμούς των μεγαλύτερων ηπείρων του κόσμου.

Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους χώρους μας εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα διάρκειας δύο ωρών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της ποικιλίας της θεματολογίας καθώς και της προσαρμοστικότητας των προγραμμάτων αυτών όσο αφορά την ηλικιακή κατηγορία στην οποία απευθύνονται.

Τα Κυριακάτικα προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του μουσείου με κόστος που ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ για κάθε παιδί που θα συμμετάσχει σε αυτά.

Τέλος, Στο ενεργητικό του μουσείου επίσης συγκαταλέγονται εκπαιδευτικά και δημιουργικά εργαστήρια τα οποία υλοποιούνται ανά τακτά διαστήματα στο εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos. Τα εργαστήρια αυτά παρέχουν την δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και κατασκευές.

Κυριακή 20.10.2019 και ώρα 11.00-13.00 – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: Σαφάρι στην Αφρική.

Ήρθε η ώρα να ζήσουμε μια μεγάλη περιπέτεια στη ζεστή Αφρική. Με τις καμήλες μας θα φτάσουμε ως την Γη των Φαραώ, με τις Πυραμίδες και τον ποταμό Νείλο, θα επισκεφθούμε την ατελείωτη έρημο Σαχάρα με τις σαβάνες της και θα γνωρίσουμε τα άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις.

Έπειτα, θα ξεκουραστούμε υπό το εντυπωσιακό θέαμα των μεγαλύτερων καταρρακτών του κόσμου, γνωστοί ως καταρράκτες της Βικτώριας.

Συμμετοχή για το κάθε παιδί 3 ευρώ για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών! Οι γονείς δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα, απολαμβάνουν καφεδάκι στο καφέ δίπλα ή πάνω από το μουσείο.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 11:00-13:00 – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: Ασία η Μεγαλύτερη Ήπειρος της Γης

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μα είναι η Ασία, η ήπειρος των παραμυθιών και του μεταξιού.
Μύθοι και θρύλοι του ασιατικού πολιτισμού θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας και θα μας αφηγηθούν χιλιάδες ιστορίες για την ζωή, την ενδυμασία, την διατροφή και τις συνήθειες των κατοίκων της μεγαλύτερης ηπείρου της Γης.
Σας περιμένουμε!

Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
Γρ. Λαμπράκη -Κλεάνθους 57, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
m.me/paidiko
Τηλ 231 091 3047

Πρωινά Κυριακής (2019-2020) στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κάθε Κυριακή έως 7 Ιουνίου 2019 στις 11:00

Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή για το κάθε παιδί 3 ευρώ για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών!

Γενικές Πληροφορίες Κρατήσεων:

Οι κρατήσεις για κάθε πρόγραμμα ξεκινούν κάθε Δευτέρα και αφορούν το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας.
Πιο συγκεκριμένα:
Οι κρατήσεις για το πρόγραμμα στις 20/10/19 ξεκινούν από τις 14/10/19.
Οι κρατήσεις για το πρόγραμμα στις 27/10/19 ξεκινούν από τις 21/10/19.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/…/a.53495181655…/1974217899292005/…