ΤΕΧΝΕΣ

Πολ Μέσκαλ: Ο ανερχόμενος σταρ για τον οποίο μιλούν όλοι

Πολ Μέσκαλ: Ο ανερχόμενος σταρ για τον οποίο μιλούν όλοι

Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σημαντικά για τον νεαρό ηθοποιό Πολ Μέσκαλ (Paul Mescal).

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία ηθοποιός έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ, για τον ρόλο του στην ταινία «Aftersun» -το ντεμπούτο της Σαρλότ Γουέλς-, για έναν ανύπαντρο πατέρα που προσπαθεί να δεθεί με την έφηβη κόρη του (Φράνκι Κόριο) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τουρκία. Το «Aftersun» σηματοδότησε τον πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο του Μέσκαλ.

Η υποψηφιότητα για Όσκαρ

Ο Μέσκαλ πιθανότατα δεν θα κερδίσει το Όσκαρ τον επόμενο μήνα -ο Όστιν Μπάτλερ από την ταινία «Έλβις» και ο Κόλιν Φάρελ από το «The Banshees of Inisherin» φαίνονται πιο πιθανοί-, αλλά αποτελεί το χρυσό αγόρι του Διαδικτύου αυτή τη στιγμή. Και η υποψηφιότητά του είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στον ισχυρό κατάλογο υποψηφιοτήτων για Όσκαρ που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Όσκαρ, ο Mescal τηλεφωνούσε μέσω WhatsApp στην οικογένειά του. «Βλέποντας το πρόσωπό του και τον ίδιο τόσο χαρούμενο, νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη!», δήλωσε η μητέρα του στο RTE.

Η Dearbhla Mescal πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει θεραπεία για πολλαπλό μυέλωμα -ένα είδος καρκίνου του μυελού των οστών-, αλλά ελπίζει να συναντήσει τον γιο της στο Λος Άντζελες για την τελετή απονομής των Όσκαρ τον Μάρτιο.

Ήταν σημαντικό να μοιραστεί κανείς τη χαρά ενός παιδιού, είπε. «Μετακινείς βουνά για αυτά, γιατί θέλεις να πετύχουν σε ό,τι κι αν κάνουν. Απλώς θέλεις να είναι όσο πιο ευτυχισμένα μπορούν να είναι» πρόσθεσε.

Η μέχρι σήμερα καριέρα του Πολ Μέσκαλ

Όμως, ήταν ο ρόλος του το 2020 στην πολυδιαφημισμένη, συναισθηματικά πολύπλοκη τηλεοπτική σειρά εφηβικού ρομάντζου «Normal People» -στην οποία πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Daisy Edgar-Jones- που έβαλε τον Μέσκαλ στον χάρτη.

Το «Normal People», που διασκευάστηκε από το ομώνυμο μπεστ σέλερ της συγγραφέως Σάλι Ρούνεϊ των New York Times, έγινε μια από τις πρώτες μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες που βγήκαν από το lockdown του κορωνοϊού και εδραίωσε τη θέση των νεαρών αστέρων στην ποπ κουλτούρα.

«Είναι απλώς ο καλύτερος άνθρωπος», δήλωσε η Edgar-Jones για τον συμπρωταγωνιστή της το 2021. «Τόσο ευγενικός, αξιαγάπητος και αστείος» περιέγραψε.

Η σειρά προβλήθηκε από το BBC και το Hulu, σπάζοντας ρεκόρ ροής στο πρώτο, σύμφωνα με το Deadline. Ο ρόλος, στον οποίο υποδυόταν τον μελαγχολικό Connell Waldron, χάρισε στον Μέσκαλ μια υποψηφιότητα για Emmy το 2020 – για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κέρδισε, επίσης, μια υποψηφιότητα για το Critics Choice Award, καθώς και ένα τηλεοπτικό βραβείο BAFTA.

Η επιτυχία του Μέσκαλ δεν είναι τυχαία. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην υποκριτική στην Ακαδημία Lir στο Δουβλίνο. Αφού πρωταγωνίστησε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, «κέρδισε το λαχείο» με τον πρώτο του mainstream ρόλο στο «Normal People», που τον έβαλε σε γρήγορη τροχιά προς τη διεθνή διασημότητα.

«Ήταν σαν την τέλεια καταιγίδα για έναν νεαρό ηθοποιό να έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει ένα παγκόσμιο κοινό», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Guardian το 2022.

ίναι αρκετά σπάνιο για έναν νεαρό ηθοποιό να κερδίσει βραβεία για τον πρώτο του μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο, αλλά ακόμα πιο σπάνιο είναι να το κάνει και για τον πρώτο του μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο, ειδικά επειδή ούτε το «Normal People» ούτε το «Aftersun» δεν ήταν ιδιαίτερα δαπανηρά έργα σε σύγκριση με κάποια από τα αντίστοιχα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά.

Μεταξύ του «Normal People» και του «Aftersun», ο Μέσκαλ εμφανίστηκε στην ταινία του 2021 «The Lost Daughter», στο πλευρό της βραβευμένης με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν.

Τα επόμενα πρότζεκτ του Πολ Μέσκαλ

Ο Μέσκαλ φέρεται να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια του «Gladiator» (Ο Μονομάχος).

Το άλλο επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του είναι η ταινία «Foe», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την επίσης υποψήφια για Όσκαρ, Saoirse Ronan. Η ταινία είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο μέλλον για ένα ζευγάρι που ξεκινάει ένα απροσδόκητο διαγαλαξιακό ταξίδι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ρόλος αυτός αποτελεί μια ταιριαστή στάση στο δικό του απροσδόκητο ταξίδι ανάμεσα στα αστέρια.

Πηγή: iefimerida.gr