ΣΠΟΡ

Πολλοί Έλληνες, λίγοι και καλοί ξένοι

Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μία νέα ομάδα και στηρίζεται σε πολλά ελληνόπουλα. Ένα πλάνο που εφαρμόζουν οι Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης, οι οποίοι βέβαιοι, ήταν αναγκασμένοι να κινηθούν υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Τόσο γιατί επιτρεπόταν μία μόνο μεταγραφή ξένου, όσο και γιατί έπρεπε να μειωθεί το μπάτζετ κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ξοδεύεις για να φέρεις ξένους αμφίβολης αξίας. Ήθελαν φυσικά να υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί Έλληνες, αλλά σίγουρα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν ήταν σε θέση η ομάδα να πάρει ταλαντούχους παίκτες από άλλες ελληνικές ομάδες. Έπρεπε να προωθήσει δικά της παιδιά και να αποκτήσει ορισμένα ελληνόπουλα που ήταν ελεύθερα και δεν υπολογίζονταν ιδιαίτερα από τις ομάδες τους, όπως συνέβη με τους Καμπετσή, Βέργο, Χατζηθεοδωρίδη.

Αυτό το πλάνο βγαίνει και το έχει αγκαλιάσει και ο κόσμος. Τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός να θυμίσουμε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έναν άνω των 23 κι όσους θέλει κάτω από το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο. Το επόμενο καλοκαίρι, όμως κι εφόσον δεν υπάρχει θέμα με την άδεια, άρα και περιορισμοί, οι «πράσινοι» θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ξένους. Βάλει δεν βάλει χρήματα ο Πιεμπονγκσάντ.

Ο Δώνης, ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος. Λίγοι έδωσαν έκταση στη δήλωσή του, η οποία όμως περιέγραψε τη φιλοσοφία στο «τριφύλλι» για την επόμενη μέρα. Επισήμανε ότι στόχος είναι η ομάδα να έχει αρκετούς Έλληνες και λίγους ξένους, αλλά ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Αυτό προϋποθέτει ψάξιμο φυσικά. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει διάθεση να στηριχθούν τα ελληνόπουλα. Αυτά που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ, ενώ δεδομένα θα προωθηθούν και κάποια από την Κ19. Μία ομάδα με αυτά τα στοιχεία θα έχει την αγάπη του κόσμου, θα μπορεί να φέρει έσοδα από πωλήσεις, αφού θα υπάρχουν λογικά αρκετοί νέοι και διεθνείς, όμως, για να μπορέσει να κατακτήσει τίτλους, θα πρέπει πράγματι να έχει ικανούς ξένους τύπου Μολέντο, Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες.