ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες και τι προβλέπουν οι στοιχηματικές

Ένας μήνας και δύο μέρες. Τόσος χρόνος απομένει για τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών. Η αγωνία κορυφώνεται, οι δημοσκοπήσεις είναι αδιάκοπες και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν το δικό τους μερίδιο στην πρόβλεψη του νικητή.

Μια μέρα μετά το περιβόητο debate του χάους, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Αθροίζοντας όλες τις τελευταίες μετρήσεις, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 49,7% έναντι του 43,1% του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, βάσει του εκλογικού συστήματος, δεν αρκεί η εθνική πλειοψηφία για να κερδίσεις τις εκλογές. Η μάχη δίνεται σε μια σειρά από κρίσιμες Πολιτείες, όπου το αποτέλεσμα δεν μοιάζει προδιαγεγραμμένο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει ο ιστότοπος realclearpolitics, στη Φλόριντα ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 1,1 μονάδων, ενώ θρίλερ αναμένεται και στη Βόρεια Καρολίνα όπου πάλι ο δημοκρατικός υποψήφιος διατηρεί οριακό προβάδισμα κατά 0,5%. Μικρό προβάδισμα έχει ο Μπάιντεν στην Αριζόνα (+2,8), ενώ κάπως μεγαλύτερο στην Πενσυλβανία (+5,7%), στο Ουισκόνσιν (+5,5%) και στο Μίσιγκαν (+5,2%).

Δείτε το σχετικό πίνακα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται ο Μπάιντεν του Τραμπ με διαφορές που κυμαίνονται από +2 έως +10 μονάδες.

Δείτε το σχετικό πίνακα

Το στοίχημα…

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται σαν ξεκάθαρο φαβορί έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών. Βάσει του μέσου όρου που προκύπτει από τα δεδομένα οκτώ στοιχηματικών εταιρειών, ο Μπάιντεν έχει 59,6% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έναντι του 41% που έχει ο Τραμπ.

Ειδικότερα οι εταιρείες δίνουν τα παρακάτω ποσοστά ως πιθανότητες νίκης:

  • Betfair: Μπάιντεν 63% – Τραμπ 38%
  • Betsson: Μπάιντεν 59% – Τραμπ 44%
  • Bovada: Μπάιντεν 57% – Τραμπ 43%
  • Bwin: Μπάιντεν 60% – Τραμπ 44%
  • Smarkets: Μπάιντεν 60% – Τραμπ 36%
  • SpreadEx: Μπάιντεν 62% – Τραμπ 40%
  • Unibet: Μπάιντεν 58% – Τραμπ 42%
  • Vbet: Μπάιντεν 58% – Τραμπ 41%