ΚΟΣΜΟΣ

Ποια ιταλική περιοχή έχει ποσοστό εμβολιασμού… 104%

Βρίσκεται στη Σικελία της Ιταλίας, είναι γνωστό στους σινεφίλ και έχει ποσοστό εμβολιασμού κατά του Covid-19 104%. Γίνεται; Και όμως.

Ο λόγος για το Palazzo Adriano, μια κωμόπολη που κάποτε φιλοξένησε τα γυρίσματα της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» (Cinema Paradiso).

Το ποσοστό εμβολιασμού της περιοχής εν μέρει σε μια στατιστική ιδιορρυθμία, καθώς τα ποσοστά υπολογίζονται από τις ιταλικές υγειονομικές αρχές στον επίσημο πληθυσμό μιας πόλης ή ενός χωριού και θεωρητικά μπορεί να αυξηθούν πάνω από 100% εάν εμβολιαστούν στην περιοχή άτομα που δεν είναι επίσημα κάτοικοι.

Το Palazzo Adriano είναι από κάθε άποψη μια καλά εμβολιασμένη κοινότητα. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του έχει ήδη λάβει ή έχει κλείσει ραντεβού για να κάνει την τρίτη δόση.

«Φαίνεται σαν ένα αδύνατο στατιστικό στοιχείο», δήλωσε περήφανα ο δήμαρχος Νικολό Γκράνα. «Αλλά, στην πραγματικότητα, στο Palazzo Adriano, έχουν εμβολιαστεί και όσοι κάτοικοι ζουν στην πόλη μας, παρόλο που δεν είναι επίσημοι κάτοικοι και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε γειτονικά χωριά», εξήγησε.

Με πληθυσμό 2.100 κατοίκους, το Palazzo Adriano είναι ένα από τα περισσότερα από 5.500 ιταλικά χωριά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους. Τα περισσότερα χωριά έχουν πληγεί σοβαρά από τη φυγή των νέων που φεύγουν για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες ή μεγάλες πόλεις και έχουν μέσο όρο ηλικίας άνω των 60 ετών. Εάν η Covid εξαπλωθεί σε αυτούς τους πληθυσμούς, αυτά τα χωριά θα κινδύνευαν να εξαφανιστούν από τον χάρτη.

Πηγή: naftemporiki.gr