ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πιάνει δουλειά ο εργολάβος στη Μοδιάνο

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ανακαινισμένη αγορά θα ανοίξει για το καταναλωτικό κοινό το καλοκαίρι του 2021

Εντός Φεβρουαρίου πιάνει δουλειά ο εργολάβος για την ανακαίνιση της αγοράς Μοδιάνο. Η εταιρεία έλαβε την πολεοδομική άδεια για την αποκατάσταση, επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου σύμφωνα με το ΦΕΚ 946/Β/95. Ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος εργολάβος και αναμένεται να εγκατασταθεί στην αγορά μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας και τη σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της αγοράς είναι 18 μήνες. Με αυτά τα δεδομένα η ανακαινισμένη αγορά Μοδιάνο θα ανοίξει για το καταναλωτικό κοινό το καλοκαίρι του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2017 το 43,63% της αγοράς πέρασε, έπειτα από διαγωνισμό, από το δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) στην One Outlet, συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις και της Notos Com, με τίμημα 1,9 εκατ. ευρώ (έναντι αποτίμησης 1,75 εκατ. ευρώ). Από τότε που ο επενδυτής απέκτησε το ποσοστό του δημοσίου μέχρι και σήμερα εξαγόρασε ποσοστό περίπου 11% με τιμή που αντιστοιχεί στο τίμημα που κατέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ (1,9 εκατ. ευρώ για το 46%, δηλαδή περί τα 43.500 ευρώ για κάθε 1%).

Το περασμένο φθινόπωρο το έργο είχε σταματήσει εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει μικροϊδιοκτήτες ζητώντας να μην προχωρήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της εμβληματικής αγοράς. ‘Ομως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση. Έτσι άνοιξε οριστικά ο δρόμος για την ανακαίνιση της αγοράς που αναμένεται να αναζωογονήσει την αγορά του κέντρου.

Σοφία Χριστοφορίδου-makthes.gr