ΕΛΛΑΔΑ

«Παραθινούπολη 2023»: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη βόρεια Ελλάδα για παιδιά

«Παραθινούπολη 2023»: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη βόρεια Ελλάδα για παιδιά

Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 26/5 στην Πλαζ Αρετσούς η «Παραθινούπολη 2023», το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά έως 12 ετών.

Την «Παραθινούπολη» διοργανώνουν για 21η χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων. Σε αυτήν θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 70 εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις: γωνιές παιχνιδιών, messy play, ρομποτική, τσίρκο, σκάκι, πρωτότυπα καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσική, παραστάσεις στη μικρή και μεγάλη σκηνή. Στα δράσεις που θα γίνουν θα συμμετέχουν σαράντα φορείς, οργανώσεις, εργαστήρια, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ενώ δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της συμπερίληψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι δράσεις θα γίνονται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ καθώς επίσης και την Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.